REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie iš mūsų turi kilnių ambicijų, o kiti tiesiog nori būti turtingi. Būtent šis troškimas laiko mus darbuose iki vėlaus vakaro, skatina rizikingai investuoti, lošti kazino ir pirkti loterijos bilietus. Svajojame apie gyvenimą prie baseino, kuomet nereikia rūpintis nei prabangiais namais, nei naujausiomis mašinomis. Bet kas toliau? Ką veiktumėte, jei turėtumėte viską, ko norite? Listverse.com siūlo paskaityti apie milijonierius/es ir milijardierius/es, kurių pasauliui, atrodo, netrūksta nieko.

REKLAMA
REKLAMA

5. Howardas Hughesas

Nė vienas ekscentriškų turtuolių sąrašas negali būti pilnas be Howardo Hugheso. Naftos gavybos kompanijos paveldėtojas pinigus švaistė kurdamas filmus ir siekdamas Holivudo žvaigždučių palankumo. Jis taip pat buvo aviacijos pionierius ir bandymus atliekantis pilotas – jam pavyko išgyventi siaubingą eksperimentinio lėktuvo Hughes XF-11 sudužimą Beverli Hilse. Po šio nelaimingo atsitikimo H. Hugheso ekscentriškumas tik išaugo – mėnesių mėnesius jis praleido tamsiame filmų peržiūrų kambaryje nesiprausdamas, tuštindamasis į butelius ir maitindamasis tik šokoladu, vištiena ir pienu. Vėliau  įsigijo filmų kūrimo kompaniją „RKO Studios“, tačiau, teigiama, dėl aptemusio proto niekada ten net neapsilankė. Jis tapo savotišku klajojančiu atsiskyrėliu, užsidariusiu viešbučių kambariuose ir nuolat pirkdavusiu naujus namus tiems atvejams, kai viešbučių savininkai nebegalėdavo pakęsti jo keistų reikalavimų. Jis labai kentėjo nuo obsesinio-kompulsinio sutrikimo ir bakteriofobijos, o dėl chroniškų skausmų, prasidėjusių po lėktuvo incidento, turtuolis tapo priklausomas nuo nuskausminamųjų vaiustų. Jis mirė vienišas ir apleistas, tad jo mirties faktui patvirtinti reikėjo paimti pirštų atspaudus.

REKLAMA

4. Peteris Thielis

P. Thielis užsiima daugeliu dalykų. Jis yra „Paypal“ įkūrėjas ir „Facebook“ investuotojas, o kartais atrodo, kad jis turi licenciją spausdinti pinigus. Tačiau tikroji jo aistra yra investavimas į keistas ir revoliucingas technologijas. Tarp jo interesų yra dirbtinio intelekto tobulinimas, žmogaus nemirtingumas, vandenyne plūduriuojančių miestų kūrimas.

3. Robertas Durstas

R. Durstas yra gyvas įrodymas, kad turint daug pinigų galima išsisukti net nuo bausmės už žmogžudystę. Atrodo, kad nekilnojamojo turto mogulo Seymouro Dursto sūnus Robertas galėjo sveiką protą prarasti jau būdamas 7 metų, kai tapo savo motinos savižudybės liudininku – ji nušoko nuo šeimos namo stogo. 1982 metais dingo Roberto žmona Kathleen; jos kūnas niekada nebuvo rastas. 2000 metais, kai tyrimas buvo atnaujintas, Roberto draugė Susan Berman buvo rasta nušauta – spekuliuota, kad ji galėjo ką nors žinoti apie Kathleen dingimą, o R. Durstas nenorėjo, kad ji prabiltų. Netrukus po to R. Durstas ėmė persirenginėti ir slapstytis. Po metų turtuolio senyvo amžiaus kaimyno kūno dalys buvo aptiktos Galvestono įlankoje (Texase) ir R. Durstas buvo areštuotas. Tačiau jam pavyko atgauti laisvę už užstatą ir jis dingo iš miesto. Vėliau jis buvo areštuotas Pensilvanijos valstijoje, kai bandė pavogti sumuštinį su vištiena ir pleistrų, nors su savimi turėjo daugiau nei 37 tūkst. dolerių. Pasisamdžius garsų ir žinomą advokatą Dicką DeGueriną, turtuoliui pavyko išsisukti nuo kaltinimų žmogžudyste ir teliko atsakyti už įkalčių klastojimą bei pažado neišvykti laužymą. R. Durstas atliko trumpą bausmę kalėjime ir šiuo metu gyvena Niujorke, kur jį akylai stebi išsigandę kaimynai.

REKLAMA
REKLAMA

2. Ingvaras Kampradas

Turtingiausias asmuo šiame sąraše Ingvaras Kampradas žinomas dėl savo didžiulio taupumo. Pasakojama, kad „IKEA“ įkūrėjas vairuoja 20 metų senumo „Volvo“, pakartotinai naudoja arbatos maišelius ir vagia druskos ir pipirų pakelius restoranuose. Jo namai yra apstatyti „IKEA“ baldais, kuriuos pats surinko, turtuolis naudojasi viešuoju transportu, o jo namas niekuo neišsiskiria iš kitų priemiesčio namų. Jaunystėje, 1940-aisiais, jis priklausė Europoje klestėjusiam profašistiniam judėjimui. Vis dėlto mažiausiai žinoma, kokia „IKEA“ imperijos dalis jam priklauso iš tikrųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Clive‘as Palmeris

Australų verslininkas Clive‘as Palmeris nuolat patenka į laikraščių antraštes. Kalnakasybos kompanijos „Mineralogy“, kuri pirmiausia tiekia geležį Kinijai, savininkas žinomas dėl savo keistų grandiozinių projektų. 2012 metais jis pasisakė prieš tarptautinę gamtosaugos organizaciją „Greenpeace“ – teigė, kad ji dirba kartu su JAV CŽV siekdami sunaikinti Australijos kalnakasybos pramonę. Vėliau jis planavo klonuoti dinozaurą, kad galėtų pritraukti svečių į savo penkių žvaigždučių „Palmer Coolum Resort“ poilsiavietę. Tačiau jam, deja, teko pasitenkinti 100 dirbtinių dinozaurų poilsiavietės golfo lauke. Jo naujausias planas – pagaminti Titanico kopiją. Šis keleivinis laivas turėtų būti pagamintas iki 2016 m. ir visais atžvilgiais bus siekiama kuo didesnio autentiškumo: keleiviai bus išskirstyti į klases, jiems bus draudžiama kartu linksmintis, o tokių modernių išradimų kaip televizorius laive nebus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų