REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Netikėta V. Šapranausko mirtis sukrėtė pramogų pasaulį

Jurgitos Jurkutės-Širvaitės, M. Mikutavičiaus, R. Tautkaus, J. Morkūno, J. Smorigino, Ž. Žvagulio prisiminimai apie aktorių

Ketvirtadienio popietę Lietuvą apskriejo žinia apie tai, kad iš gyvenimo pasitraukė aktoriaus Vytautas Šapranauskas. Netikėta talentingo ir charizmatiško menininko mirtis jo 55-ojo gimtadienio išvakarėse sukrėtė gerbėjus ir kolegas.

Ketvirtadienio popietę Lietuvą apskriejo žinia apie tai, kad iš gyvenimo pasitraukė aktoriaus Vytautas Šapranauskas. Netikėta talentingo ir charizmatiško menininko mirtis jo 55-ojo gimtadienio išvakarėse sukrėtė gerbėjus ir kolegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 laidų vedėja Jurgita Jurkute-Širvaitė: žmogus,visada mokėjęs prajuokinti,nusišypsoti,nusijuokti,net jei bloga nuotaika..Deja,jo nebėra..Kodėl taip?Negaliu tuo patikėti..Bet didžiuojuosi, ir dėkoju dievui,kad man teko jį pažinti,bei dirbti su šiuo žmogumi.

REKLAMA

Dainininkas ir laidų vedėjas Marijus Mikutavičius, sunkiai tramdydamas jaudulį portalo balsas.lt žurnalistams sakė nenumanantis, kodėl aktorius pasitraukė iš gyvenimo: „Neįsivaizduoju. Neturiu ką pasakyti“, – sakė jis. M. Mikutavičius neslėpė, kad sužinojęs šią naujieną patyrė šoką. Paklaustas, ar pastaruoju metu nepastebėjo kokių nors kolegos elgesio ar nuotaikos pokyčių, jis atsakė neigiamai.

Kompozitorius ir atlikėjas Raigardas Tautkus, išgirdęs žinią apie V. Šapranausko mirtį, buvo šokiruotas: „Pažįstu daug aktorių ir humoristų, dažniausiai tie žmonės asmeniniame gyvenime yra liūdnos sielos, linkę į apmąstymus, bando į gyvenimą žiūrėti kitaip...“ R. Tautkus pasakojo, kad V. Šapranauską prisimena kaip aktyvų, energingą ir labai talentingą aktorių.

REKLAMA
REKLAMA

Laidų vedėjas Jogaila Morkūnas teigė apgailestaujantis, kad V. Šapranauskas pasitraukė iš gyvenimo. Portalui balsas.lt jis sakė su pačiu aktoriumi bendravęs senokai, tačiau dažnai bendraujantis su jo gyvenimo drauge. „Aš Šaprą mačiau pernai ankstyvą rudenį. Vėliau nesuvedė nei darbai, nei renginiai. Tačiau dažnai tenka bendrauti su Ievute, nes dirbame viename televizijos kanale. Jų gyvenimas buvo nusistovėjęs ir aiškus. Manau, kad jie gyveno kaip ir visi – toje pačioje rutinoje: juodas periodas, baltas periodas. Gaila, kad tas gyvenimas baigėsi ties juoduoju periodu“, – apgailestavo J. Morkūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, moteris labai rūpinosi V. Šapranausku. „Ji labai saugojo jį nuo nereikalingų pagundų – stengėsi jį apsaugoti ir nuo aplinkos, ir nuo jo paties. Neįmanoma atspėti, ką žmogus galvoja žengdamas tokį žingsnį. Aš to negaliu suvokti. Juk gyvenimas toks trapus“, – kalbėjo J. Morkūnas.

Pastaruoju metu su V. Šapranausku daugelyje televizijos projektų dirbęs Jurijus Smoriginas sakė, kad netikėta skaudi žinia jį labai sukrėtė, nes Vytautas buvo labai stiprus žmogus. „Su Saule negyvensime, bet tokio gyvybingo ir taip savimi pasitikinčio žmogaus dar reikia paieškoti. Nė minties nebuvo, kad jis būtų buvęs silpnas. Mes kartu dirbome tiesioginiame eteryje – tai buvo žmogus, kuris laidos metu valdė visą psichologiją. Jis buvo labai stipus žmogus“, – sakė J. Smoriginas ir pridūrė, kad jokių įtarimų, jog kolega dėl ko nors ypač išgyventų ar turėtų didelių problemų, neturėjo.

REKLAMA

J. Smoriginas sakė, kad paskutinį kartą su V. Šapranausku bendravo maždaug prieš mėnesį. Juos, sakė choreografas ir laidų vedėjas, siejo ne tik darbo reikalai. „Tai buvo žmogus, kuris jautė sceną taip pat kaip aš, šokio žmogus. Muzikaliai. Laisvai. Be jokių kompleksų. Aš manau, kad Lietuva neteko vieno didžiausių aktorių. Toks muzikalus, plastiškas. Kokia atmintis. Kito tokio universalaus aktoriaus Lietuvoje tikai nėra.“

J. Smoriginas prasitarė, kad V. Šapranauskas dirbo kaip užvarytas arklys – baigdavo vieną projektą, pereidavo į kitą, be to vesdavo anekdotų vakarus.

REKLAMA

Choreografas linkęs manyti, jog aktorių ir laidų vedėją galėjo palaužti ir tai, kad apie jį nuolat buvo rašoma kas nors neigiamo. „Rašytų, kad paišdykavo, bet yra labai talentingas. Visi varė ant jo. Jis turbūt jau neskaitė, bet informacija pasiekdavo. Aš manau, kad prie to, kaip jis su savim pasielgė, prisidėjo daugelis žmonių. Labai daug žmonių visais būdais stengėsi jam pakenkti“, – nerinkdamas žodžių kalbėjo J. Smoriginas.

„Nesuprantu, kas nutiko. Negaliu patikėti, suprasti“, – portalui balsas.lt sakė dainininkas Žilvinas Žvagulis. Jokių prielaidų ar spėjimų dainininkas teigė taip pat negalintis daryti. Juo labiau kad aktorius buvo labai stipus žmogus. „Neįsivaizduoju. Mes per daug stiprūs žmonės. Nei mano toks būdas nėra, nei jo. Aš niekada niekam nesiguodžiu, ir jis toks pat buvo“, – sakė Ž. Žvagulis. Dainininkas prisipažino su V. Šapranausku matęsis vos prieš kelias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dažniau telefonu susiskambindavome. Ir praėjusią savaitę kalbėjome. Mes abu lakstantys, tai telefonu dažniausiai ir pabendraudavome“, – sakė jis. Paklaustas, ar nekilo kokių nors įtarimų, kad aktorių kamuoja depresija ar ištiko kokios nors bėdos, dainininkas net prajuko.

„Baikite, net neįtartum. Iš jo niekada gyvenime neišgirsi, kad kas nors negerai. Jo emocijos tryško per kraštus. Absoliučiai jokio negatyvo. Gal aš per retai bendravau, bet iš jo jokio negatyvo niekada gyvenime nesu girdėjęs. Nežinau, kur reikėtų būti ir kiek laiko kartu praleisti, kad jis ką nors pasakytų, nes jis neišsipasakodavo. Arba turėjo kitą ratą žmonių“, – kalbėjo Ž. Žvagulis.

REKLAMA

„Aktorius Vytautas Šapranauskas buvo vienas talentingiausių Lietuvos scenoje, – sako Teatro sąjungos pirmininkas Ramutis Rimeikis. – Jis labai talentingas žmogus, vienas talentingiausių Lietuvos aktorių – ir komiško, ir dramatiško plano. Buvo žvaigždė tikrąja to žodžio prasme.“ Teatro sąjungos vadovo teigimu, V. Šapranausko mirtis yra šiurpi tragedija. „Labai didelio talento, tik gal tas šou pasaulis (...) nuvedė į tokius kažkokius... Sunku spėti, kodėl įvyko tai, kas įvyko. Jei jis būtų realizavęs save daugiau profesionalioje teatro scenoje, jis būtų gal... Gal beprasmybę pajuto – sunku pasakyti“, – svarstė jis.

REKLAMA

„Labai mylėjome ir gerbėme Vytautą, visada palaikėme ir rėmėme šį talentingą menininką. Nepaprastai liūdną dieną reiškiame nuoširdžią užuojautą mūsų kolegos V. Šapranausko artimiesiems ir bendražygiams. Tai didžiulė netektis visai Lietuvai. Kol kas sunku susitaikyti su mintimi, kad šio žmogaus nebėra“, – užuojautą išreiškė TV3 televizijos generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų