REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vidurdienį Tiesos judėjimas ketina paminėti praėjusių metų gegužės 17 dieną Garliavoje surengtą masinio smurto aktą.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime teigiama, kad tądien 240 policininkų ir specialiųjų dalinių kovotojų puolė Garliavos gyvenvietę: pasitelkę dujas ir elektrą smurtavo prieš piliečius, pasirėmę advokato Gintaro Černiausko fizine jėga iš privačių namų prievarta išsivežė klykiantį vaiką ir pavertė jį „valstybės paslaptimi“.

REKLAMA

Lietuvos Konstitucijos kūrėjai, teisininkai Kazimieras Motieka, Zita Šličytė ir Liudvikas Narcizas Rasimas teigia, kad tokiais veiksmais šiurkščiai pasikėsinta į konstitucinę šalies santvarką, paniekintos piliečių teisės ir laisvės.

Šturmo dieną Prezidentė Dalia Grybauskaitė viešai paragino ištirti visas smurtavimo aplinkybes. Nuo to pareiškimo jau praėjo 333 dienos. Deja, teigiama pareiškime, iki šiol tai nėra padaryta.

REKLAMA
REKLAMA

Neatlikę išsamaus tyrimo Klaipėdos prokurorai, ir Klaipėdos apygardos teismas neigia net patį smurto faktą.

"Balandžio 9-ąją už jėgą, ne už tiesą apsisprendė ir prokuratūros pažemintas Respublikos Seimas. Pilietine-menine akcija „Neužmiršim, nesitrauksim!“ bus išsakytas protestas prieš valdžios savivalę, smurtą ir melą, ginama Lietuvos Respublikos konstitucinė santvarka, piliečių teisės ir laisvės, tiesa ir teisingumas", - rašoma judėjimo pranešime.

Pernai iš globėjų namų paimta mažametė Drąsiaus Kedžio ir jo buvusios draugės Laimutės Stankūnaitės dukra šiuo metu gyvena su mama ir yra saugomos policijos,

Nors L. Stankūnaitė prašė panaikinti jai apsaugą, policija nesutiko tikindami turintis informacijos, kad mergaitė gali būti pagrobta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų