REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Balandžio 15 d. Afganistano Goro provincijos sostinėje Čagčarane, apie 10 val. vietos laiku, Lietuvos karinių patarėjų grupės (KPG) kariams vykstant į šaudyklą po šarvuotu visureigiu HMMWV suveikė nenustatytas sprogstamasis užtaisas. Per incidentą Lietuvos kariai nenukentėjo, buvo apgadinta transporto priemonė.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad per šį incidentą nenukentėjo nei vienas karys, tik patvirtina jų aukštą pasirengimo lygį ir profesionalumą. Mes ir toliau skirsime didelį dėmesį mūsų karių saugumo ir misijos tęstinumo užtikrinimui“, – sakė šiuo metu Afganistane viešintis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

REKLAMA

Automobiliu važiavo keturi KPG kariai, kurie planavo dalyvauti Afganistano nacionalinės armijos (ANA) karių šaudymo pratybose. Incidentas įvyko už maždaug trijų kilometrų nuo PAG stovyklos.

„Improvizuoti sprogstamieji užtaisai visame Afganistane išlieka didžiausia grėsme. Jie naudojami tiek prieš NATO operacijoje dalyvaujančius karius, tiek ir prieš Afganistano pajėgas. Daugiametė mūsų ir NATO analizė rodo, kad šiltuoju metų laiku tokių išpuolių padaugėja“, – apie incidentą kalbėjo laikinai Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininko pareigas einantis pulkininkas Egidijus Karvelis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie įvykį informuotos Afganistano nacionalinės saugumo pajėgos.

Karinių patarėjų grupę sudaro įvairių sričių Lietuvos kariuomenės karinio rengimo instruktoriai, kurie mokymo metu pataria ir perteikia savo patirtį bei žinias vietinėms saugumo pajėgoms. KPG kartu su ANA kariais reguliariai dalyvauja bendrose operacijose ir mokymuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų