REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnulio kalendorius namų šeimininkėms

Tvarka namuose, atrodo, turi savo ritmą. Kiekvienai šeimininkei pasitaiko taip, kad vieną kartą sutvarkyti kambariai džiugina akį bent savaitę, o būna, jog po generalinės tvarkos praėjus vos keletui dienų namai atrodo tarsi po triukšmingo vakarėlio. Kas gi nutinka? Gali būti, kad atsakymą rastumėte mėnulio kalendoriuje.

Tvarka namuose, atrodo, turi savo ritmą. Kiekvienai šeimininkei pasitaiko taip, kad vieną kartą sutvarkyti kambariai džiugina akį bent savaitę, o būna, jog po generalinės tvarkos praėjus vos keletui dienų namai atrodo tarsi po triukšmingo vakarėlio. Kas gi nutinka? Gali būti, kad atsakymą rastumėte mėnulio kalendoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėnulis – ne planeta, o Žemės palydovas. Tačiau astrologijoje jis seniai įgijęs planetos statusą. Nors, palyginti su tikromis planetomis, jis tėra mažutė smiltelė. Mėnulis skrieja arčiausiai Žemės, todėl jo įtaka mūsų planetai – bene didžiausia.

REKLAMA

Kaip su Saulės pozicija mūsų atžvilgiu siejami metų laikai, paros ciklas, darbo ir poilsio režimas, taip Mėnulis koreguoja kasdienius darbus. Jis apkeliauja visus Zodiako ženklus per kalendorinį mėnesį: 28–30 dienų. Priklausomai nuo Mėnulio fazių ir buvimo tam tikrame Zodiako ženkle, kinta ne tik mūsų fizinis aktyvumas ar psichologinė būsena, bet ir tam tikros daiktų, medžiagų savybės, įvairūs procesai.

Namų ruoša – taip pat viena tų sričių, kurias stipriai veikia Mėnulio fazės. Todėl geriausia savo darbo kalendorių derinti prie jų.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunatis

• Per jaunatį geriausia planuoti ir pradėti ilgalaikius darbus, o sudėtingiausius etapus nukelti delčiai.

• Visi su nešvarumų šalinimu susiję darbai per jaunatį slinks pamažu, o šviečiant delčiai eisis kaip iš pypkės.

• Per jaunatį geriau neskalbti. Bet jei to išvengti nepavyksta – bent jau suskubkite kuo greičiau išdžiaustyti skalbinius, nes ant jų gali greitai atsirasti dėmių.

• Skalbinius balinkite per jaunatį, kuo arčiau pilnaties. Idealu, jei pavyktų juos džiovinti saulės šviesoje Svarstyklių, Dvynių ir Vandenio dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Per jaunatį saugoti sukrauti nesezoniniai drabužiai lengvai prisigers pašalinių kvapų. Jei sudėsite apdarus į polietileninius maišus Žuvų, Skopiono ir Vėžio dienomis – jie liks drėgni, ilgiau laikomi gali net pasidengti pelėsiu.

• Ruošiate sodo namelį ar vasarnamį žiemai? Būtinai žvilgtelėkite į Mėnulio kalendorių. Užkalti langus ar uždaryti langines rekomenduojama per jaunatį, Vandenio arba Dvynių dienomis – stiklai liks skaidrūs, neapgaruos.

Pilnatis

• Blogiausias laikas skalbti – pilnatis. Kad ir kaip besistengtumėte, skalbiniai vis tiek nebus tokie gaivūs ir švarūs, kaip norėtumėte.

REKLAMA

• Per pilnatį turėtų gerai pasisekti gaminti maistą, kurį reikia plakti – oriniai pyragaičiai, omletas ir kt.

Delčia

• Palankiausias laikas sunkiems ir varginantiems darbams – delčia, ypač tada, kai Mėnulis keliauja per Vėžio, Skorpiono, Žuvų ženklus. Viskas greitai išdžius, neliks valymo žymių, sunaudosite mažiau ploviklių, namai ilgiau išliks švarūs.

• Generalinį namų tvarkymąsi geriausia pradėti per delčią, kai Mėnulis oro ženkluose (Dvynių, Svarstyklių, Vandenio), o baigti vandens ženklų (Vėžio, Skorpiono, Žuvų) dienomis, kurios eina iš karto po oro ženklų.

REKLAMA

• Delčia – palankiausias metas „šlapiems“ darbams: grindims, sienoms, langams plauti, skalbti. Skalbiant per delčią galima naudoti mažiau skalbimo miltelių, užteks pusės rekomenduojamo kiekio – ir skalbiniai bus švarūs, dvelks gaiva.

• Džiauti ir lyginti skalbinius taip pat geriausia per delčią – tada jie mažiau susiglamžo, džiūdami nepraranda formos, bus lengviau lyginti. Nepalankiausias laikas lyginti – tada, kai Mėnulis vieši Ožiaragio ženkle.

• Idealus laikotarpis nesezoniniams drabužiams tvarkyti – pavasaris ir ruduo, per delčią, kai Mėnulis Dvynių, Svarstyklių, Vandenio, Avino, Liūto arba Šaulio ženkluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Jei savo namus šildotės patys, kūrenimo sezoną rekomenduojama pradėti per delčią, ugnies ženklų dienomis – tada iš sienų greičiau išgaruos drėgmė, namai sparčiau įšils.

Mėnulis ir Zodiako ženklai

• Parankiausias laikas patalynei vėdinti – saulėta diena, kai Mėnulis vieši ugnies ženkluose (Avino, Liūto, Šaulio). Tik nedarykite to Žuvų, Vėžio ir Skorpiono dienomis – patalynė netruks prisigerti drėgmės, įgis nemalonų kvapą.

• Langams valyti rinkitės delčios periodą arba dienas, kai Mėnulis keliauja per Dvynių, Svarstyklių, Vandenio, Avino, Liūto ar Šaulio ženklus – neprireiks net specialių priemonių, užteks kibiro vandens su šlakeliu amoniako, ir stiklai suspindės švara. Jei langus bei veidrodžius valysite per jaunatį ar pilnatį, darbas stebėtinai nesiseks, tikriausiai nepavyks išvengti ant stiklo liekančių ruožų.

REKLAMA

• Jei lango rėmai labai purvini – plaukite juos Mėnuliui viešint vandens ženkluose. Tada pavyks nuvalyti itin švariai, mediniai rėmai išdžius sparčiau.

• Kai Mėnulis vandens ženkluose, geriau netvarkyti spintų. Visų pirma – pavargsite, antra – spintose gali atsirasti nemalonių pašalinių kvapų. Darbas kur kas sparčiau seksis per delčią, oro ženklų dienomis.

• Kepiniai iš mielinės tešlos bus gardžiausi tada, kai Mėnulis keliauja per Dvynių, Svarstyklių, Vandenio ženklus, taip pat palankios dienos – Avino, Liūto ir Šaulio. Šiuo laikotarpiu galite kepti sausainius, pyragaičius, tortukus: tešla bus švelni, kepiniai ilgai išliks švieži.

REKLAMA

• Mėnuliui esant vandens ženkluose (Vėžio, Skorpiono, Žuvų) geriau apskritai nieko nekepti: kepiniai greitai sukris, net ir paprasčiausiuose blynuose liks miltų gumuliukų.

• Per jaunatį tešla pakyla greičiau. Per delčią – geriau įdėkite kiek daugiau mielių, nei nurodyta recepte.

• Kai Mėnulis atkeliauja į Žuvų, Mergelės ar Vėžio ženklus, taip pat per jaunatį ir pilnatį, geriau nekonservuoti. Tiesa, jei jaunatis sutampa su laiku, kai Mėnulis keliauja per Avino, Liūto ar Šaulio ženklus – galima padaryti išimtį.

• Konservuoti vaisius geriau seksis Avino, Liūto ir Šaulio dienomis, šakniavaisius – Ožiaragio ir Jaučio, lapines daržoves – Skorpiono ir Vėžio dienomis (pastaruoju atveju konservai gali ilgai nesilaikyti, tad rekomenduojama juos gana greitai suvartoti).

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų