REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Plaukų kaukių receptai: veiksminga ir pagaminta namuose

Viena naujausių plaukų priežiūros madų – natūralios plaukų kaukės ir mišiniai, kuriuos galima pasigaminti iš visiškai paprastų ingredientų bet kurioje virtuvėje. Julyne Derrick pateikia natūralių produktų receptų, sukurtų įvairiems plaukams.

Viena naujausių plaukų priežiūros madų – natūralios plaukų kaukės ir mišiniai, kuriuos galima pasigaminti iš visiškai paprastų ingredientų bet kurioje virtuvėje. Julyne Derrick pateikia natūralių produktų receptų, sukurtų įvairiems plaukams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokosų pieno kaukė sausiems plaukams

Kokosų kvapas visada tarsi nukelia į tolimąsias Karibų jūros salas ir primena saulėtą paplūdimį. Kokosų aliejus ir pienas nepamainomi produktai, galintys atgaivinti jūsų odą ir plaukus. Šis receptas rekomenduojamas ir labai populiarus „Makeupalley.com“, nes ne tik suteikia plaukams šilko pojūtį, bet ir nuostabų kvapą. Be to, jį labai lengva pasigaminti. Gaminimas ir naudojimas: supilkite buteliuką nesaldinto kokosų pieno į dubenį ir šaldykite per naktį, kad sustingtų. Tepkite jį ant plaukų nuo šaknų iki pat galiukų ir palaikykite apytiksliai 20 minučių. Tada plaukus išplaukite ir sušukuokite. Jei galiukai sausi, o galvos oda linkusi riebaluotis, netepkite galvos odos, o kaukę naudokite tik 3/4 plaukų ilgio. Nebūtina sunaudoti visą pieną – galite uždengti dubenį ir vėl panaudoti po kelių dienų.

REKLAMA

Drėkinamasis bananų ir avokado mišinys sausiems plaukams

Kaukė, daroma vos kartą per mėnesį, leidžia sustiprinti, pamaitinti ir išlaikyti plaukus žaviai žvilgančius. Ingredientai: 1 prinokęs bananas, 1 prinokęs avokadas, 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus, lašelis kvapiųjų aliejų (levandų, rožių, saldžiųjų apelsinų, jazminų, etc.) Gaminimas ir naudojimas: Sutrinkite visus ingredientus ir sumaišykite juos dubenyje. Išplaukite plaukus, gerai iššukuokite ir nusausinkite rankšluosčiu. Užtepkite kaukę ant plaukų ir galvos odos, bet jei norite, galite drėkinti tik plaukų galiukus. Tada uždėkite dušo kepuraitę ir palaikykite 15 minučių arba ilgiau. Galiausiai kaukę nuplaukite.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinio trynio ir romo kaukė, kad turėtumėte žvilgančius plaukus

Suteikite plaukams žvilgesio naudodami šią kaukę, kurios receptą pasiūlė odos priežiūros kompanijos „Caudalie“ įkūrėja Mathilde Thomas. Ingredientai: 1 kiaušinio trynys, 2 šaukštai romo, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus. Gaminimas ir naudojimas: sumaišykite visus ingredientus ir gautą masę įtrinkite į plaukus ir galvos odą, o tada apvyniokite galvą šiltu rankšluosčiu. Palaukite 30 minučių ir tada nuplaukite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saulėgrąžų aliejaus procedūra sausiems plaukams

Saulėgrąžų aliejus – puikus natūralus drėkinimo šaltinis sausiems plaukams. Užuot leidusios pinigus brangiems losjonams, kuriuose visada yra chemikalų, pasirinkite saulėgrąžų aliejų, kuris ne tik suteiks plaukams šilko švelnumo, bet ir padės juos sutvarkyti. Ingredientai: saulėgrąžų aliejus, šukos ir šiltas, drėgnas rankšluostis. Gaminimas ir naudojimas: Sudrėkinkite plaukus. Šiek tiek aliejaus įtrinkite į plaukus ir galvos odą. Gerai iššukuokite, kad aliejus pasiskirstytų per visą ilgį iki pat galiukų. Tada apvyniokite plaukus drėgnu šiltu rankšluosčiu ir palaikykite apytiksliai valandą. Galiausiai aliejų gerai išplaukite šampūnu.

REKLAMA

Klevo sirupo kaukė sausiems plaukams

Klevų sirupas – labai tinkama priemonė atgaivinti sausus, šiurkščius arba pažeistus plaukus. Jei norite, jog plaukai atsigautų, šią kaukę darykite kartą per savaitę. Ingredientai: grynas klevų sirupas, taukai, medus. Gaminimas ir naudojimas: Viename dubenyje sumaišykite tris valgomuosius šaukštus klevų sirupo, 2 valgomuosius šaukštus taukų ir vieną valgomąjį šaukštą medaus. Pašildykite mišinį 15 sekundžių mikrobangų krosnelėje, kad visi ingredientai būtų pakankamai ištirpę ir lengvai maišytųsi. Leiskite mišiniui atvėsti, kad nebūtų per karštas. Užtepkite mišinį ant plaukų ir iššukuokite retomis šukomis. Užsidėkite plastmasinę dušo kepurę ir pabūkite 20 minučių. Tada išplaukite plaukus.

REKLAMA

Obuolių sidro acto plaukų plovimo skystis

Acto rūgštis padeda nuplauti šampūno ir kondicionieriaus likučius, o pats actas puiki priemonė atsikratyti pleiskanų. Svarbiausia – gerai išplauti plaukus panaudojus šį produktą ir neišsigąsti pajutus silpną acto kvapą. Ingredientai: 1 puodelis obuolių sidro acto, 2 puodeliai distiliuoto vandens, purškiklis. Gaminimas ir naudojimas: purškiklyje sumaišykite actą su vandeniu. Purkškite mišinį ant plaukų, panaudojusios šampūną ir kondicionierių. Gerai išplaukite. Nekartokite procedūros daugiau nei vieną ar du kartus per savaitę. Įspėjimas: ši procedūra netinka dažytiems plaukams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasigaminkite plaukų kondicionierių

Galite pasigaminti nuostabių plaukų kondicionierių tiesiog namuose, naudodamos maisto sandėliuko atsargas ir aliejus, kurių galite įsigyti internete arba artimiausioje sveiko maisto parduotuvėje.

Paprastas receptas Ingredientai: 1 puodelis pasirinkto aliejaus (alyvuogių, kokosų arba simondsijų), 2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus, 10 lašų jūsų mėgstamo kvapiojo aliejaus. Gaminimas ir naudojimas: Supilkite visus ingredientus į butelį ir gerai suplakite. Tada geriausia mišinį palaikyti 24 valandas. Du arbatinius šaukštelius mišinio įmasažuokite į galvos odą, o dar du– tepkite ant plaukų. Prieš nuplaudama palaikykite 10 minučių.

REKLAMA

Pleiskanų gydymas: kaip natūraliai jų atsikratyti?

Namuose pagaminti vaistai nuo pleiskanų kur kas sveikesni jūsų plaukams ir galvos odai, nes paprastai juose nėra chemikalų, randamų šampūnuose nuo pleiskanų.

Ingredientai: alyvuogių aliejus, baltasis arba rudasis cukrus, obuolių sidro actas, vandenilio peroksidas. Gaminimas ir naudojimas: Dubenyje sumaišykite vieną arba du šaukštus alyvuogių aliejaus ir arbatinį šaukštelį cukraus. Užtepkite mišinį ant plaukų ir įmasažuokite į galvos odą. Tada apvyniokite galvą šiltu šlapiu rankšluosčiu ir leiskite mišiniui įsigerti apie 20 minučių.

REKLAMA

Kol lauksite, sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus obuolių sidro acto, 2 valgomuosius šaukštus vandenilio peroksido ir 2 puodelius šilto vandens. Tada viską supilkite į purškiklį.

Pirmiausia išplaukite aliejų nedideliu kiekiu šampūno. Tuomet išpurkškite galvos odą naujuoju mišiniu. Saugokite, kad jo nepatektų į akis. Gerai įmasažuokite mišinį į galvos odą. Tada vėl suvyniokite plaukus į šiltą drėgną rankšluostį ir palaikykite 20–60 minučių. Gerai nuplaukite.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų