REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į A.Kubiliaus ratus – saviškių pagaliai

Lyderio reitingas neveža, o kitiems nedera ar neleidžiama net bandyti

Partijoje - tik vienas lyderis, aplink kurį visi tūpčioja, o tai neefektyvu. Šalia to - arogancija, valdiškas bendravimo stilius, idėjų stoka, demokratijos imitavimas. Tokios aukštos kritikos natos skamba Andriaus Kubiliaus varžovų programiniuose tekstuose, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Iki partijos pirmininko rinkimų liko vos trys savaitės, tačiau keturių varžovų pagrindinės nuostatos oficialiai paskelbtos tik trečiadienį - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) oficioziniame leidinyje "Tėvynės sąjungos žinios". Kaip turi keistis partija, kas dabar blogai ir ką daryti toliau? Į tokius klausimus savo programiniuose tekstuose bandė atsakyti pretendentai į TS-LKD vedlio vietą.

REKLAMA

Pavyzdžiui, A. Kubiliaus vietą užimti norinčios europarlamentarės Laimos Andrikienės teigimu, "tūkstančiais savo narius skaičiuojanti partija priversta konstatuoti, kad ji neturi ką iškelti kandidatu į prezidentus".

"Lyderio reitingas neveža, o kitiems nedera ar neleidžiama net bandyti", - dėsto europarlamentarė.

Jos nuomone, visa tai liudija, kad partijos veikimo būdą reikia keisti. Ne mažiau kritikos partijai ir dabartiniam jos vedliui pažeria ir į partijos pirmininkus kandidatuojantis Vytautas Landsbergis. Europos Parlamente dirbantis partijos patriarchas tekste ragina "susiprasti partijos viduje".

Valentinas Stundys savo programiniame tekste - santūresnis negu kiti varžovai. Jis siūlo peržiūrėti visą partijos sąrangą, kompetencijas. A. Kubiliaus tezės pačios trumpiausios. Dabartinis TS-LKD vedlys nurodo, kad partijos tikslas - laimėti savivaldybių ir Seimo rinkimus. Taip pat "išlaikyti Sąjūdžio vertybinę tapatybę, ypatingą dėmesį skiriant sovietmečio pažeisto moralinio audinio atkūrimo turiniui".  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų