REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos laida „Panorama“, LRT.lt

Kauno prokurorai tiria, ar savivaldybei priklausančių socialinių būstų remontą organizavę valdininkai neišpūtė darbų kainų ir ar iš viso butai buvo remontuoti. Politikai įtaria, kad per metus tariamų remonto darbų galėjo būti už maždaug 1,5 mln. litų. Savivaldybės administracijos vadovas sako, jog panašių tyrimų būta ir anksčiau, tačiau juos teisėsauga nutraukusi.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto nariai pastebėjo, kad kai kurie iš socialinių butų remontuojami kasmet. Apžiūrėję daugiau kaip dvi dešimtis socialinių būstų visame mieste, komiteto nariai sako esantys apstulbę – esą kai kurie butai remontuoti tik „popieriuje“.

REKLAMA

„Apie vieną bendrabučio kambarį kaimynai pasakė, kad penkiolika metų jo niekas neremontuota, o „popieriuje“ jis kasmet vis remontuojamas, nes gyventojus įleidžia, jie sudaužo, ir butas vėl remontuojamas. Langai „popieriuje“ turėjo būti pakeisti, bet nekeisti, durys keistos neva, bet iš tiesų nekeistos“, – teigia Kauno tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto narys Artūras Orlauskas.

Bendrabučio gyventojas tikina niekada nematęs savivaldybės samdytų darbininkų: „Jei niekas remontuoja, tai žmonės remontuoja patys“. Komiteto nariai įtaria, kad valdininkai yra išpūtę tariamų remontų sąmatas, prirašę darbų, kuriuos darė patys gyventojai. Manoma, kad per metus tariamų remonto darbų galėjo būti už maždaug 1,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimus patvirtino ir savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba. Administracijos vadovas kreipėsi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo.

„Analogiškas prašymas buvo parašytas ir 2009 metais, tai teisėsaugos institucijos sustatė ekspertizę ir tyrimą nutraukė, nes ekspertizė parodė, kad visi butai buvo remontuoti tinkamai. 2012 ir 2013 metais kartojasi panaši situacija. Žiūrėsime, ką pasakys teisėsaugos institucija“, – sako Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Prokurorai ikiteisminį tyrimą pradėjo.

„Tas, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, yra baudžiamas iki 20 metų [laisvės atėmimo] bausme“, – teigia Kauno apygardos prokuratūros atstovė Vaida Kibirkštytė.

Prokurorų taip pat prašoma ištirti, ar pagrįstai savivaldybė už beveik 9 tūkst. litų pardavė du socialinius butus, nors jų remontas miestui kainavo dešimt kartų brangiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų