REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neeikvokite laiko, apgailestaudamos dėl nesėkmių ar jausdamos kaltę. Šie 9 patarimai padės lengviau susidoroti su kasdiene rutina.

REKLAMA
REKLAMA

1. Susiplanuokite ateinančią dieną. Tai padeda ramiau miegoti naktį. Ryte pirmiausia apžvelkite savo dienos prioritetus.

REKLAMA

2. Išmokite susidėlioti prioritetus, ieškokite kompromisų. Pirmiausia atlikite svarbiausius darbus, bet įsitikinkite ar jie iš tiesų svarbūs. Ar švarūs drabužiai svarbiau nei švarios grindys? Atidėkite tvarkymąsi ir užsiimkite skalbimu.

3. Susikurkite priminimų sistemą. Tai padės sutaupyti laiko ir išvengti nereikalingų rūpesčių. Ant šaldytuvo ar sienos klijuokite priminimų korteles, šalia jų galite pasikabinti vaiko piešinėlių.

REKLAMA
REKLAMA

4. Naudokitės diktofonu. Tai padės planuojant svarbų susitikimą ar didelę šventę. Įrašykite savo mintis, pastabas, priminimus.

5. Paskirstykite darbus ir užduotis. Paprašykite pagalbos. Netgi mažas vaikas gali būti puikus pagalbininkas, kai reikia serviruoti stalą ar išnešti šiukšles.

6. Nepildykite kiekvienos savo vaiko užgaidos. Vieniši tėvai, jausdami kaltę dėl nevisavertės šeimos, stengiasi tai kompensuoti pildydami vaikų norus, lepindami naujais žaislais, saldumynais, būna jiems nuolaidesni ir ne tokie griežti. Vaikai tampa nedrausmingi, nepaklusnūs. Jūs esate šeimos galva, ir jūsų žodis turi būti galutinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Pripažinkite, kad negalite kontroliuoti viso savo laiko. Ne viskas priklauso nuo jūsų jėgų. Stovėjimas eismo spūstyje ar laukimas gydytojo laukiamajame jums atrodo laiko eikvojimas? Iš tikrųjų laukimas gali būti geriausias laikas asitpalaiduoti, susirikiuoti savo mintis ar susiplanuoti dienos eigą.

8. Nors geriausia neatidėlioti to, kas gali būti padaroma nedelsiant, jei esate labai pavargusi ar labai neturite ūpo to daryti, turbūt neatsitiks nieko tragiško, jei tai padarysite vėliau.

9. Savaitgalius skirkite sau ir vaikui. Pasistenkite negalvoti apie darbą, atsipalaiduokite. Gerai pailsėjus darbo savaitė bus kur kas produktyvesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų