REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeimos pietūs: tradicija ir vertybė

Šeimyniniuose santykiuose svarbu išlaikyti artimą bei šiltą tėvų ir vaikų bendravimą. Šeimos pietūs ne tik patenkina mūsų fizinius ir emocinius poreikius, bet taip pat suteikia progą praleisti laiką šeimos rate, sutvirtina šeimyninius ryšius bei gali tapti gražia tradicija.

REKLAMA
REKLAMA

Tarpusavio šeimos narių gerų santykių palaikymui, kurie grindžiami savitarpio supratimu ir pagarba, reikalingas nepertraukiamas bendravimas, buvimas kartu. Nuolatinis šeimyninis susibūrimas prie pietų stalo suartina visus šeimos narius, suteikia progą sužinoti kaip kam sekėsi dienos bėgyje, leidžia pasikalbėti apie kasdieninius išgyvenimus, džiaugsmus, rūpesčius ar problemas. Prie pietų stalo galime diskutuoti ir aptarti šeimyninius reikalus, išreikšti nuomones. Būdami apsupti mums artimų žmonių mes jaučiamės mažiau vieniši, žinome, kad yra žmonių, kuriems rūpime. Visa tai suteikia saugumo jausmą. Darni, bendraujanti šeima užtikrina kiekvieno šeimos nario vystymąsi ir tobulėjimą. Susėdę visa šeima už stalo pajusime, kaip gera, ramu būti kartu.

REKLAMA

Norėdami sustiprinti glaudų ryšį gaminkite kartu! Tai ne tik suartins šeimos narius, bet ir smagiai praleisite laika. Įtraukite į šį procesą ir vaikus, tegul pietų ruošime dalyvauja visi šeimos nariai: padeda išrinkti valgius, pasiruošti produktus, padengti stalą ir t.t.

Štai keletas patarimų, kurie šį procesą padarys smagesniu ir jaukesniu:

1. Išjunkite televizorių kai ruošiate valgį ar valgote. Televizorius išblaško bendravimą. 2. Pasidalinkite pareigomis bei atsakomybe už pietų ruošimą. Pirmiausia, kartu apsispręskite kokį patiekalą ruošite. 3. Leiskite vaikams kartu apsipirkti pietums, tegul padeda išrinkti daržoves, mėsą ar kitus reikiamus produktus. 4. Šventiškai pasipuoškite pietų stalą. Šeimos nariai pajus koks tai iškilmingas ir svarbus momentas. 5. Galite susikurti savo šeimos pietų tradicijas ar ceremonijas. 6. Paverskite pietų metą diskusija. Sugalvokite temą, kuri yra aktuali ir įdomi visiems šeimos nariams.

Tegul šeimyniniai pietūs būna prasmingi, padeda kurti "šeimos dvasią" ir tęsti gražias tradicijas!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų