REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renovacijos programos konsultanto poste tik apšilti kojas spėjęs Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narys Kęstutis Malinauskas susirūpino ir asmenine gerove. Namo, kuriame pats gyvena, kaimynams jis prabilo apie renovaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Pakruojo kraštą“ besikreipusių žmonių teigimu, jiems susidarė įspūdis, kad K. Malinauskas spaudęs juos pasirašyti sutikimą renovuoti daugiabutį ir netgi žadėjęs šią renovaciją „prakišti“.

REKLAMA

Tikslas – „prakišti“ namą?

Trečiadienio vakarą Pakruojo Saulėtekio 52-ojo daugiabučio butų savininkai pakviesti susirinkime aptarti dalyvavimą renovacijos programoje.

Susirinkime kalbėjo šiame 25 butų name gyvenantis ir renovacijos programos konsultantu nuo kovo 1-osios dirbantis K. Malinauskas.

Susirinkimo esmė kai kuriems daugiabučio gyventojas jau nuo pirmų konsultanto žodžių sukėlė tikrą šoką: savarankiškai besišildantiems, besitvarkantiems, kompensacijų negaunantiems brangi valdiška renovacija juk nereikalinga!

REKLAMA
REKLAMA

„Pakruojo kraštui“ žmonės pasakojo, jog renovacijos programos konsultantas ne tik kalbėjo, bet netgi buvo atsinešęs butų savininkų sąrašą ir primygtinai raginęs į susirinkimą atėjusius kaimynus pasirašyti, jog jie sutinkantys dalyvauti programoje.

Anot pakruojiečių, kategoriškai pasirašyti atsisakiusiems kaimynams K. Malinauskas užtikrinęs, jog daugiau nei pusės savininkų parašai vis tiek bus surinkti. Išsitaręs, jog jam svarbu savo namą „prakišti“.

Pakruojiečiai stebėjosi, kam išvis reikalinga renovacija namui, kurio visi butai jau tryliktus metus šildosi individualiai? Žmonės juk moka tik už suvartotas gamtines dujas, o su šilumininkais sutarčių nėra sudarę, kompensacijų negauna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelio butų savininkai teigė savo butus apsišiltinę iš vidaus, o kai kurie iš dalies – ir išorės sienas. Bendrijos nariai patys sukaupė pinigų remontui ir sutvarkė laiptines, įsidėjo jose naujus sandarius langus, pakeitė duris, stogą.

„Koks Malinausko interesas tą renovaciją „prakišinėti“?" – klausė redakcijos pašnekovai.

Spaudimo nedaręs, sąrašas – tik simbolinis

Tarybos narys, Savivaldybės valdomos UAB „Pakruojo komunalininkas“ projektų vadovas, daugiabučių renovacijos programos konsultantas K. Malinauskas, paklaustas apie galbūt asmeninius interesus, tvirtino kaimynams tik pateikęs informaciją.

REKLAMA

„Apie renovaciją tepasakiau kelis sakinius. Vien tai, kad į susirinkimą atėjo šeši žmonės, parodo, kad kaimynai jos nenori. Nė pristatymu to pavadinti negalima, tik pasakiau, kokie yra dabar vykdomos programos variantai. Bendrijos pirmininkas paprašė informuoti žmones, tai negi turėjau atsisakyti?" – tvirtino politikas.

K. Malinausko teigimu, jokio spaudimo pasirašyti dėl namo renovacijos jis nedaręs, o susirinkime turėtas butų savininkų sąrašas buvęs tik simbolinis. Kaimynai paprasčiausiai jo nesupratę: teksią dar kartą pasikalbėti ir nuraminti žmones.

REKLAMA

„Mano neva dalyti pažadai „prakišti“ namą į renovacijos programą – prasimanymas. Neturiu tokių galių. Mūsų daugiabutis neatitinka sąlygų, kad galėtų dalyvauti programoje, kurioje žmonėms nereikia pridėti savų pinigų. Jis net į pretendentų sąrašą neįtrauktas“, – sakė į „Pakruojo krašto“ redakciją operatyviai prisistatęs K. Malinauskas.

Konsultantas galių „prakišti“ daugiabučio, kuriame pats gyvena, renovacijos reikalą, gal ir neturi. Vis dėlto patvirtino, jog pretendentus renovacijai pirmiausia siūlo jis. Atrenkantis pagal tai, kiek name suvartojama šilumos. Į sąrašą taip pat traukiami ir namai, kurių gyventojai patys parodo iniciatyvą dalyvauti programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai dirbi iš širdies, vakarais eini į bendrijų susirinkimus – nepagrįsti priekaištai skaudina“, – svarstė K. Malinauskas.

Labiausiai patyręs?

Kovo pradžioje vykusiame pakruojiečių susirinkime renovacijos programą pristatęs K. Malinauskas viešai minėjo, jog ir pats joje dalyvautų, jei tik būtų galima. Jis sakė, jog domisi įvairiomis daugiabučių atnaujinimo galimybėmis.

K. Malinauskas jau anksčiau pripažino, kad dirbti konsultantu jam pasiūlė Savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Grigonis ir merės pavaduotojas Romas Medzveckas.

REKLAMA

Krikščionių partijos Pakruojo skyriaus pirmininkui, Taryboje dirbančiam valdančiojoje kairiojoje daugumoje, K. Malinauskui neatrodo, jog darbas jam buvo pasiūlytas dėl politinių sumetimų.

V. Grigonis „Pakruojo kraštui“ teigė, kad K. Malinausko kandidatūra pasirinkta, atsižvelgiant į jo patirtį daugiabučių renovacijos reikaluose – jis aktyviai veikė 2000-aisiais, daugiabučio bendraturčiams atsijungiant nuo centralizuoto šildymo, renovuojant namo, kuriame gyvena, šildymo sistemą.

V. Grigonio nuomone, nuo to laiko, žinoma, daug kas keitėsi, tačiau renovacijos administravimas likęs toks pats.

REKLAMA

Užtartasis

Tai, jog K. Malinauskas Savivaldybės kabinetuose – savas žmogus, žinoma ne vienam pakruojiečiui.

Sukęsis, bet taip ir neprasisukęs praėjusiuose Seimo rinkimuose Krikščionių partijos Pakruojo skyriaus pirmininkas, rajono Tarybos narys, atsargos kapitonas K. Malinauskas domėjosi laisva Sporto centro metodininko vieta. Kalbėta, jog jis šį postą buvo sugalvojęs užimti per rajono Savivaldybės „protekciją“. Tąsyk vyras neprasisuko.

Šiemet K. Malinauskui pasisekė – Savivaldybės administracijos direktoriaus V. Grigonio ir vicemero R. Medzvecko pakviestas jis dabar rūpinasi viso rajono daugiabučių reikalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų