REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Venesuelos sostinėje Karakase prasidėjo prezidento Hugo Čaveso (Hugo Chavez) laidotuvių ceremonija, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 30 lyderių iš viso pasaulio atvyko į ceremoniją Karo akademijoje, o prie jos susirinko tūkstantinės minios gedinčiųjų.

REKLAMA

Vėliau viceprezidentas Nikolas Maduras (Nicolas Maduro) laikinai perims prezidento pareigas. Jis per 30 dienų turės surengti rinkimus.

14 metų Venesuelą valdęs H. Čavesas po ilgos kovos su vėžiu mirė antradienį, eidamas 59-uosius metus.

N. Maduras pradėjo ceremoniją, ant H. Čaveso karsto padėdamas Simono Bolivaro (Simon Bolivor) - XIX a. žymaus karvedžio ir politiko, kuris buvo lyderio įkvėpimo šaltinis, kardą.

Prie H. Čaveso karsto garbės sargyboje budėjo Lotynų Amerikos ir Karibų šalių lyderiai, įskaitant Kubos prezidentą Raulį Kastrą (Raul Castro), Čilės lyderį Sebastianą Pinjeirą (Sebastian Pinera) ir Ekvadoro vadovą Rafaelį Korėją (Rafael Correa). Be kita ko, į laidotuves atvyko Irano prezidentas Mahmudas Ahmadinedžadas (Mahmoud Ahmadinejad). JAV atstovauja kongresmenas Gregoris Myksas (Gregory Meeks) ir buvęs kongresmenas Viljamas Delahantas (William Delahunt).

Lauke minia skandavo "Čavesas gyvas!" ir "Kova tęsiasi!".

Daugiau nei 2 mln. žmonių su H. Čavesu atsisveikino prie jo karsto. Pranešama, kad jo palaikai bus balzamuoti ir laikomi stikliniame karste Karo muziejuje.

Karo muziejus taps "revoliucijos muziejumi", sakė N. Maduras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų