REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aistros dėl Kovo 11-osios eitynių: policija pasirengusi įvairiems išpuoliams

Griežtai draudžiama į renginių vietą atsinešti sužaloti žmones galinčius daiktus (atnaujinta 15.29)

Policijos pareigūnai pasirengę sutramdyti įvairius patriotais save vadinančių jaunuolių išpuolius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas pakvietė visus vilniečius švęsti Nepriklausomybės dienos atkūrimą, tačiau įspėjo, kad kiekvienas nesankcionuotas žingsnis bus stebimas.

REKLAMA

"Sutelksime apie tris šimtus pareigūnų, ketiname įvesti konkretų planą priklausomai nuo susidariusios padėties. Visos grupės bus stebimos, o pažeidėjai atvesdinti į policijos įstaigas', - policijos planus dėstė K. Lančinskas.

Pasak jo, policija, pasirengusi reaguoti į kiekvieną konfliktinę situaciją, drausmins asmenis, kurie turės ketinimų pažeisti įstatymą.

Komisaras apgailestavo, kad iki šiol nežinoma konkreti vieta, kur rinksis tautiškas jaunimas: "Tai blogai, nes pastarieji nenori žygiuoti Upės gatve. Kur jie patrauks iš Katedros aikštės, teks tik stebėti".

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną asmenį, kurie mėgins surengti nesankcionuotą renginį, policija stebės.

"Imsimės adekvačių priemonių priklausomai nuo veiksmų. Jeigu bus plakatų, kurstančių tautų nesantaiką, paimsime juos. Jeigu nebus galimybių paimti, tie asmenys bus stebimi ir kviečiami į policijos komisariatą apklausai", - užtikrino K. Lančinskas.

Pasak jo, internetinėje erdvėje bus stebimi komentarai ir nuomonės. Jeigu reikės, policija pasitelks ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgas, kurios bus pasirengę reaguoti į policijos prašymą padėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Lančinsko teigimu, policijos įstaigos yra visiškai pasirengusios palaikyti viešąją tvarką bei sudaryti būtinas sąlygas valstybės šventei vykti sklandžiai ir oriai.

Komisaras priminė, kad eitynių dalyviams griežtai draudžia turėti ir į renginių vietą atsinešti sužaloti žmones galinčius daiktus, tokius kaip peiliai, akmenys, buteliai, lazdos, strypai ir kt., kuriuos svaidant, jais smogiant ar su jais neatsargiai elgiantis gali būti pavojingi kitiems.

Šių reikalavimų nepaisantiems asmenims bus taikomos įstatymų numatytos sankcijos, o pažeidėjus pastebėjusius prašome nedelsiat informuoti policijos pareigūnus.

REKLAMA

K. Lančinskas paprašė renginiuose dalyvausiančių žmonių nesinešti didesnių krepšių, kuprinių, pakuočių ir nešulių.  

Aistros dėl eitynių kilo po to, kai Vilniaus miesto savivaldybė pirmą kartą per daugiau nei dvidešimt nepriklausomybės metų uždraudė žygiuoti pagrindine miesto gatve Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) nariams ir vietoje Gedimino prospekto pasiūlė nuošalią Upės gatvę.

Pastarąją LTJS pirmininkas teigia siejantis tik su liūdnai pagarsėjusių Revoliucijos muziejumi.

Nors LTJS kreipėsi į teismą, kito verdikto nesulaukė. Vilniaus apygardos administracinis teismas konstatavo, kad savivaldybės sprendimas nelesti žygiuoti Gedimino prospektu yra pagrįstas, nes ten yra valstybės institucijos.

Gedimino prospekte bus pastatytos trys pakylos, vyks vaikų piešinių ant asfalto konkursas, koncertas.

Po šio teismo sprendimo LTJS paskelbė surengsianti neorganizuotą eiseną be plakatų ir šūkių: "Tiesiog pražygiuosime prospektu kaip tai daroma taikiose demonstracijose".  

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų