REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjo laikas peržvelgti Trakų pusmaratonio siūlomas rungtis ir užsiregistravusiųjų sąrašą. Siūloma varžytis šešiose bėgimo distancijose ir dar šiaurietiškas ėjimas. Likus iki starto 75 dienoms, užsiregistravusiųjų dalyvių – jau virš 500, iš jų beveik 300 pasirengę startuoti pagrindinėje 21,1km rungtyje.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, tai džiugina, bet šiandieną mane domina, ar aktyviai registruojasi patys Trakų rajono gyventojai?

REKLAMA

Šiaurietiškas ėjimas – 17 dalyvių ir nei vieno Trakų rajono gyventojo. Tenka matyti pačiam keletą žmonių, vaikščiojančių su lazdomis Lukos ežero pakrante, tačiau užsiregistravusių kol kas nėra. 1 km šeimų bėgimas su vežimėliais – kol kas tik 3 dalyviai, Trakų rajono šeimų ir vėl nerasta.

1 km vaikų bėgimas – 12 dalyvių, iš kurių vienas Trakų moksleivis. Mažoka, tačiau galima suprasti, kadangi Trakų rajono moksleiviams registracija nemokama iki gegužės 1 dienos, tai kol kas neskubama. Šioje rungtyje užsiregistruos tikrai daug vaikų, nes padirbės rajono treneriai, o ir meškiukas su organizatoriais žino, kaip tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

5 km bėgimas – skirtas vyresniems nei 12-os metų bėgikams. 67 dalyviai ir vėl tik vienas Trakų moksleivis… Na, čia irgi dar galima tikėtis didesnio aktyvumo balandžio mėnesį.

10,5 km bėgimas – 120 dalyvių, net 4 iš Trakų ir po vieną iš Lentvario bei Rūdiškių. Lyg ir linksmiau pasidaro. Estafetinis bėgimas 2x10,5 km – 12 komandų, o Trakų rajono atstovų vėl nėra. 21,1 km bėgimas – beveik 300 dalyvių, 1-as trakietis ir tas - meškiukas.

Statistika nedžiuginanti, bet užtat tobulėjimui kokios perspektyvos. Ar pavyks išjudinti rajono gyventojus ir sudominti bėgimu? Bėgiojant pusmaratonio trasa, per 6 savaites sutikau tik vieną bėgiką, dar vieną porelę mačiau vakare išeinančius pabėgioti. Lukos ežero pakrantėje dažniau pamatysi keletą susimetusių „klasiokų“ alaus bambaliui ar stipresniam gėrimui, nei išvysi bėgantį žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norisi tikėtis, kad „General Financing Trakų pusmaratonis“ taps kasmetiniu renginiu, puikia bėgimo švente vis labiau skatinančia sportuoti Trakų rajono gyventojus. O šį pamąstymą pabaigsiu linksma fraze iš dalyvių registracijos istorijos: du Panevėžio bėgikai nurodė savo klubo pavadinimą „Bėk, Meškiuk, bėk!”

Meškiukas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų