REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei nesugalvojote, ką veikti šį savaitgalį, turime Jums puikių renginių TOP 10.

Jei nesugalvojote, ką veikti šį savaitgalį, turime Jums puikių renginių TOP 10.

REKLAMA

Penktadienis

Kauno mažasis teatras kviečia į režisieriaus Dariaus Rabašausko premjerą „Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės“. Spektaklis susideda iš visiems pažįstamų, galima sakyti, trafaretinių, situacijų. Tačiau kiekvienoje iš jų yra kritinė akimirka, kai bet koks žingsnis gali būti lemiamas, keičiantis viską iš esmės. O tuomet ramus kasdienybės tylėjimas pasirodo esąs apgaulingas. Spektaklis yra apie ribas – tikras ir menamas, mūsų pačių susikurtas, apie mūsų beribę vaizduotę, gyvenimo ribas, tiksliau – beribiškumą. Sprendimas, kada jas peržengti ir ar apskritai peržengti, priklauso nuo tavęs paties. Atsakymų čia nėra.

REKLAMA
REKLAMA

J. Miltinio dramos teatre spektaklio „Sveiki, žmonės!“ premjera pagal Nodaro Dumbadzės romaną „Aš, močiutė, Iliko ir Ilarionas“. Pjesės veiksmas vyksta viename spalvingame Gruzijos kaime, kuriame antrojo pasaulinio karo metais liko vieni seniai. Našlaitis Zuriko gyvena su močiute, jo auklėjimu rūpinasi du senukai – kaimynai Iliko ir Ilarionas. Abu jie – aštrialiežuviai, mėgstantys vienas iš kito pasijuokti, bet pilni gerumo ir išminties, pasiruošę bet kada pagelbėti ir patarti.

REKLAMA

Melancholiški vasario vakarai – geriausias metas prisiminti arba iš naujo atrasti ypač subtilų muzikos žanrą romansus. Trys skirtingi, skirtingų patirčių ir požiūrio atlikėjai Liudas Mikalauskas, Judita Leitaitė ir Algis Frankonis susitinka vienoje scenoje, kad atskleistų visą įmanomą romansų grožį.  Renginio vieta – Klaipėdos koncertų salė.

Šeštadienis

Kauno „Girstučio“ salėje vyks gyvo garso muzikinė išpažintis „Kartokite: MYLIU!”. Sudėtingus likimus, vyrų ir moterų tarpusavio santykius bei kitas kasdieniškas, bet ypatingas siužetines linijas per muziką atskleis žinomi scenos virtuozai – Povilas Meškėla, Šorena, Darius Mickus, Augustė, Egidijus Sipavičius, Jeronimas Milius, Laurynas Bakšys, Tadas Juodsnukis ir kiti. 

REKLAMA
REKLAMA

Keistuolių teatras kviečia švęsti kosmose ir tvarte – nuoširdžiai, tragiškai, graudžiai ir linksmai – naujausiame savo spektaklyje pagal Gendručio Morkūno esė rinkinį „Švęsti kosmose ir tvarte“. Kaip sako spektaklio režisierius ir aktorius Vytautas Rašimas, naujausiame Keistuolių teatro kūrinyje „bus garsiai ištartos nepaprastos paprasto žmogaus mintys apie žmogų Lietuvoje ir Lietuvą pasaulyje, bus ironiškai atskleista paprasto žmogaus vieta visuomenėje ir visuomenės vieta Žemėje“.

Vilniaus mažasis teatras kviečia į premjerą „Damos vizitas“. Dviejų dalių spektaklį režisavo Evaldas Jaras. Į nuskurdusį, prasiskolinusį ir jau vegetuojantį savo vaikystės miestelį atvyksta labai turtinga dama Klara Cachanasian. Gyventojai tikisi finansinės paramos, tiek uždarytoms miestelio gamykloms, tiek asmeninės kiekvienam. Sužinoję, jog prieš keturiasdešimt metų tarp vietos krautuvininko Alfredo Ilio ir Klaros liepsnojo aistringa meilė, miestelėnai viliasi, jog seni jausmai padės damai apsispręsti. Ir iš tiesų, milijardierė pažada miesteliui milijardą, bet... milijardą jie gaus mainais už Alfredo Ilio mirtį, jaunystėje privertusio ją išgyventi skaudų pažeminimą, kuris apvertė aukštyn kojomis visą jos gyvenimą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia 2012 m. klubinės muzikos sensacija vadinamas Ivanas Dornas surengs pirmąjį koncertą Lietuvoje. Populiarusis 24 metų  ukrainiečių dainininkas Ivanas Dornas televizijos komentatorių yra vadinamas pirmuoju Rusijos hipsteriu, kurio pasirodymai sutraukia minias gerbėjų. Ekstravagantišku dainavimu, netikėtais kostiumais ir skandalingu įvaizdžiu išsiskiriantis atlikėjas yra viena ryškiausių naujųjų popmuzikos žvaigždžių. Vos dvejus metus soline karjera užsiimantis dainininkas muzikos kritikų jau dabar yra vadinamas pirmuoju Rusijos atlikėju, kurio rusų kalba atliekamos dainos atitinka visus pasaulinius populiariosios muzikos standartus. 

REKLAMA

Sekmadienis

Keistuolių teatras kviečia į spektaklį „Mano senelis buvo vyšnia“. Linksmas pasakojimas visai šeimai pagal italų rašytojos Angelos Nanetti apysaką. Rež. Antanas Gluskinas.

Teatro laboratorija „Atviras ratas“ kviečia į muzikinį spektaklį-impovizaciją ne tik vaikams pagal Salomėją Nėrį. S. Nėries eikėračio „Senelės pasaka“, daugeliui primenančio vaikystę ir tikėjimą paprastais stebuklais, pagrindu sukurtas muzikinis spektaklis-improvizacija – pirmoji jaunųjų aktorių dovana patiems mažiausiems žiūrovams bei jų tėveliams. Tai spektaklis, kuriame, atgiję žinomų pasakų personažai – Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų, – atvirai ir žaismingai pasakoja savo pačias netikėčiausias istorijas bei drąsiai kviečia mažuosius kurti Pasaką kartu. Pasaką, kur žąsinai gali skraidyti, o žuvys – kalbėti. Kur kiekvienas gali virsti, kuo tik panorėjęs, o stebuklai užklupti tada, kai mažiausiai jų lauki ir tikiesi... Renginys vyks Menų spaustuvėje.

REKLAMA

A.Kulikausko ir grupės „Kuli Family“ koncertas „Būn tep“. Koncerte – gerai žinomos ir negirdėtos kompozitoriaus ir muzikanto Andriaus Kulikausko autorinės dainos. Kad dainos suskambėtų dar trankiau, Žemaitijos bardas ryžosi suburti naują, siautulingą grupę Kuly Family, kurią sudaro režisierius Aidas Giniotis ir teatro „Atviras ratas“ aktoriai Ieva Stundžytė, Marija Korenkaitė, Agnė Kaktaitė, Judita Urnikytė, Vytautas Leistrumas, Jonas Šarkus, Giedrius Kiela.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų