REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 22 d. (penktadienį) Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Didžiajame baseine vyks penktosios „Varlistų žaidynės“. Vaikai ir jaunimas (6–19 m.) plaukdami krūtine – „Varlyte“ arba taip vadinamu „Brass“ stiliumi, varžysis skirtingo ilgio distancijose: 6–10 m. vaikai plauks 25 metrus, 10–15 m. jaunimas – 50 metrų, 16 m. ir vyresni – 100 metrų. Varžyboms teisėjauja plaukimo sporto meistrė Lietuvos rekordininkė, čempionė Žana Skridlienė (vyr. teisėja), taip pat plaukimo trenerės Rita Jonušienė (vyr. sekretorė), Rasa Pabrėžaitė (teisėja prie dalyvių).

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti „Varlistų žaidynėse“ turi galimybę visi norintieji, mokantys taisyklingai plaukti krūtine („Brass“). Nepaisant to, kad šis plaukimas reikalauja ypatingos technikos, daug pastangų, jėgų, ištvermės ir išmokti jo nėra lengva, kiekvienais metais šios varžybos sutraukia vis daugiau dalyvių. Ypač norinčiųjų dalyvauti skaičius išaugo šiais metais – kiekvienam plaukikui yra garbės reikalas mokėti plaukti krūtine – tuo plaukimu, kuriuo išgarsino Lietuvą Rūta Meilutytė.

REKLAMA

„Varlistų žaidynėmis“ Lietuvos vaikų ir jaunimo centras jungiasi prie kasmet rengiamos akcijos „Vasaris – sveikatingumo mėnuo“, taip pat prie 2013–ųjų LR Seimo paskelbtų Sveikatingumo metų.

Pasak Lietuvos vaikų ir jaunimo centro atstovės Stelos Griškevičiūtės, išmokyti vaikus taisyklingai plaukti bei skatinti sveiko gyvenimo įgūdžius – LVJC veiklos prioritetai, svarbesnis už medalius. Aukštų sportinių rezultatų pasiekiama pažangiai organizuojant patį ugdymosi procesą – vadovaujantis neformaliojo ugdymo principais ir taikant neformaliojo ugdymo metodus LVJC daug dėmesio skiria vaiko asmenybės stiprinimui: valingumui ir ištvermei, pasitikėjimui savimi ir tikėjimui, kad visus sunkumus galima įveikti, savarankiškumui ir atsakomybės ugdymui, taip pat drąsai rizikuoti, ryžtui, naujovių siekimui. Tokiu būdu vaikai ir jaunuoliai ne tik išmoksta plaukti, lavina kūną, stiprina raumenis ir gerina sveikatą, bet ir gauna svarbių įgūdžių, reikalingų kasdieninėse situacijose.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras – didžiausia Lietuvoje neformaliojo vaikų švietimo įstaiga – iš 475 šiais metais LVJC organizuojamų veiklų, 265 – sporto ir sveikatingumo. Didžioji jų dalis (175 iš 265) skirtos vaikams ir jaunimui, likusios 90 – suaugusiems ir šeimai. Sportinius LVJC užsiėmimus – plaukimą, šuolius į vandenį, nardymą, kovų menus, gimnastiką, treniruoklius, stalo tenisą reguliariai lanko apie 2500–3000 vaikų ir jaunuolių. Suaugusiems skirtas sportines veiklas LVJC baseinuose ir sporto salėse kiekvieną mėnesį aplanko daugiau nei tūkstantis žmonių. Šiais metais mokyklų klasėms atsirado galimybė LVJC baseinuose lankytis kūno kultūros pamokų metu.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų