REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 m. vasario 13 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo civilinę bylą, pagal ieškovės M. V. ieškinį atsakovui uždarajai akcinei bendrovei „Lrytas“ dėl teisių į atvaizdą ir privatų gyvenimą gynimo bei neturtinės žalos atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškovė M. V. prašė pripažinti, kad atsakovas interneto portale www.lrytas.lt 2012 m. liepos 2 d. straipsnyje „Savo gyvybę viešbutyje nutraukė šokių projekto dalyvis L. T.“ pažeidė jos teisę į atvaizdą. Be to, prašė pripažinti, kad atsakovas minėtame straipsnyje ir 2012 m. liepos 3 d. straipsnyje „Nelaiminga meilė palaužė talentingą šokėją“ paskleisdamas ieškovės asmens duomenis – vardą ir pavardę – pažeidė jos teisę į privatų gyvenimą.

REKLAMA

Atsakovas prašė ieškinį atmesti. Anot atsakovo, faktas, kad L. T. šoko kartu su ieškove, yra viešai skelbiamas viešuose paieškos registruose. Atsakovas teigė, kad prie straipsnio pridėjo videoįrašą, įkeltą iš www.youtube.com, kuriame nufilmuotas L. T. su ieškove, dalyvaujantys šokių konkurse (viešame renginyje).

Dėl teisės į privatų gyvenimą, teismas sprendė, kad atsakovas neįrodė, jog ieškovė ginčijamų straipsnių paskelbimo metu, galėjo būti vertinama kaip viešasis asmuo. Vien tik ieškovės dalyvavimas nacionaliniuose ar tarptautiniuose šokių renginiuose (atsižvelgiant į palyginti nedidelį sportinių šokių populiarumą Lietuvos visuomenėje), teismo vertinimu, neteikė pagrindo ieškovės traktuoti kaip visoje Lietuvoje žinomą asmenį, kurio privataus gyvenimo aplinkybės keltų pagrįstą visuomenės susidomėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl teisės į atvaizdą, teismas konstatavo, kad ieškovės neprieštaravimas www.youtube.com portale patalpintam vaizdo įrašui negali būti prilyginamas ieškovės sutikimui jos atvaizdą (šį konkretų vaizdo įrašą) naudoti kituose interneto portaluose ar puslapiuose. Atsakovas neįrodė, jog ieškovė davė sutikimą tam, kad jos atvaizdas būtų naudojamas viename iš ginčo straipsnių.

Išnagrinėjęs bylą teismas ieškinį tenkino iš dalies ir pripažino, kad atsakovas uždaroji akcinė bendrovė „Lrytas“ pažeidė ieškovės M. V. teises į privatų gyvenimą ir atvaizdą. Už teisės į privatų gyvenimą pažeidimą ieškovei teismas priteisė 5000 Lt neturtinės žalos atlyginimo. Pažeista ieškovės teisė į atvaizdą apginta konstatuojant šios teisės pažeidimą (už šį pažeidimą nepriteisiant neturtinės žalos).

Teismas tenkino ieškovės atstovo prašymą ir nustatė, kad bylos medžiaga nevieša.

Sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas.

http://www.vat.lt/lt/vilniaus-miesto-apylinkes-teismas.html

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų