REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei kompanijos „Apple“ vadovybei kada nors ateis į galvą įdiegti į „iTunes“ galimybę gauti kreditą arba perparduoti jau įsigytą skaitmeninį turinį, jai greičiausiai teks kažkaip susitarti su internetinės prekybos gigante „Amazon“. Juk „Amazon“ vadovams tokia idėja jau šovė. Ir visa tai tapo kūnu patento pavidalu.

REKLAMA
REKLAMA

Skaitmeninio turinio „antrinė“ rinka kol kas išplėtota labai silpnai, ir „Amazon“ planuoja ja užsiimti tikrai rimtai. Kompanijos logika labai paprasta – skaitmeninis turinys keliasi į „debesį“ ir netukus vartotojai nesaugos muzikos, filmų ir nuotraukų atskiruose fiziniuose kaupikliuose arba nuosavoje elektroninių įrenginių atmintyje. Taigi, paprastai imti ir duoti draugui paklausyti muzikinį albumą ar pažiūrėti filmą taip lengvai nepavyks.

REKLAMA

Skaitmeninis turinys – tai bitai ir baitai, kuriuos perduoti yra daug lengviau ir patogiau, jei jie bus saugomi viename ir tame pačiame serveryje – „Amazon“ „debesyje“.

Iš savo paslaugų kompanija „Amazon“, savaime suprantama, ketina užsidirbti. Taigi, el. prekybos milžinė patentuoja verslo modelį, kuris leis greitai ir paprastai parduoti įsigytą turinį ir jį pirkti. Jei „Amazon“ pristatys panašią tarnybą, tai taip pat padės paversti skaitmeninio turinio perpardavimą civilizuotesniu procesu ir iš dalies apsaugoti autorių teisių savininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų