REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Imperatoriškieji Koi karpiai

Auksinės žuvelės sodo tvenkinėliuose jau nebemadingos. Dabar kruopščiai savo baseinėlius prižiūrintys žmonės renkas Koi karpius – savotišką karpio ir auksinės žuvelės mišinį.

REKLAMA
REKLAMA

Dekoratyviniams Koi karpiams reikia daug vietos. Vienai žuviai skirkite vieną kubinį metrą (1000 litrų) vandens. Koi karpiams skirtas baseinas turi talpinti 15 kubinių metrų vandens ir būti 2 metrų gylio. Į tokį baseiną telpa apie 15 žuvų ir jos nesijaučia kaip šprotai skardinėje.

REKLAMA

Kuo daugiau vandens, tuo geriau, nes šie karpiai turi savo asmeninius tualetus. Būtinas ir galingas filtras, kurio talpa atitiktų trečdalį baseino talpos. Taip pat tinka ir mechaninis bei biologinis valymas kartu. Pirmasis pašalina pašaro likučius ir išmatas, o nuo per didelio dumblių kiekio gelbsti specialūs vandens augalai. Žinoma, tokia lauko akvariumo priežiūra nepigi, bet juk Koi karpiai laikomi imperatoriškomis žuvimis. Jų tėvynė – Japonija.

REKLAMA
REKLAMA

Koi karpiai gali sirgti Herpes virusu, kuris yra užkrečiamas ir numarina 9 iš 10 aukų. Todėl patartina nesidaryti pigių žuvų, kurių sveikata nepatikrinta. Virusą galima nustatyti DNR testo metu.

Naujos žuvys turi būti bent savaitę laikomos atskirai nuo senbuvių tvenkinio vandens pripildytame baseinėlyje. Nepatartina karpių laikyti kartu su auksinėmis žuvelėmis, nes kai kuriuos Koi parazitus įveikia tik tie vaistai, kurie yra nuodingi kitoms žuvims.

Neapsirikite ieškodami Koi karpių – siūlomos žuvys už 20 litų nėra tos tikrosios, imperatoriškos. Veisiantys Koi karpius žmonės tikisi, kad vadoje bus ir ypatingas karpis, vadinamas brangiausiai žuvimi pasaulyje, - baltas su raudonu tašku kaip Japonijos vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų