REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Labai malonu atsidaryti pašto dėžutę ir pamatyti nuoširdžią gauto laiško pradžią: „Aš nesu didelė keliautoja, tačiau teko būti Hamburge. O apie šį miestą informacijos, matau, daug neturite, tai pagalvojau, kad nesupyksite, jei pasiūlysiu savo  aprašymą “, - parašė kelionių tinklalapiui Makalius.lt Agnė. Hamburgas man vienas mieliausių Vokietijos miestų, kanalų gausa primena Veneciją, parkų grožis net užima kvapą, muziejų gausa apsuka galvą. Šiame mieste teko pagyventi kelis mėnesius, bet vis tiek nespėjau apžiūrėti visko, ką šis miestas siūlo. Tik atvažiavus sužavėjo infrastruktūra, labai paprasta, nesudėtinga ir leidžianti lengvai judėti. Aš turėjau nuolatinį bilietėlį, o turistams yra dieniniai bilietai su kuriais galima laisvai keliauti. Pirmiausia ką aplankiau, tai miesto rotušė.

REKLAMA
REKLAMA

Man, kaip kaunietei, net šiek tiek gėda pasidarė, palyginus šį didingą pastatą su mūsiške rotušėle.  Netoli rotušės stovi vienas lankomiausių Hamburgo objektų, tai Michael bažnyčia.

REKLAMA

Nuo jos bokšto atsiveria viso miesto panorama. Deja, šis malonumas mokamas, jei neklystu apie 3 eurus kainuoja. Bet verta!

Tiesa, bent man, labiau patinka Šv. Nikolajaus bažnyčia, ji apgriuvusi, bet matosi, kad kažkada tai buvo įspūdingas statinys.

Taip pat, esant Hamburge reikia aplankyti Elbės tunelį, gal tai ir nėra pats gražiausias objektas, bet kai visi lankomi objektai netoliese, tai kodėl neaplankius?! O jei kartais ten atsidursit ankstyvą sekmadienio rytą, tuomet būtai reikia užsukti į Fich markt, tai tik sekmadieniais vykstantis turgus, kuriame tikras rojus mėgstantiems pasiderėti. O apsipirkti galima. Žinoma, ten daugiausia maisto produktai, tačiau nemažai prekeivių stovi su suvenyrais. Tik dar kartelį pabrėžiu – BŪTINAI derėkitės! (nuotraukoje pirkinys už 10 eurų!)

REKLAMA
REKLAMA

Tiem, ką labiau domina muziejai, čia galima, kad ir metus prabūti. Man patiko akmenų muziejus (nuotraukose). Hamburgo universiteto, jis nemokamas, bet retokai dirba. Afganistano muziejus(taip, pat nemokamas, jame duoda arbatos bei jų kažkokių nacionalinių „riešutų“ paragaut.

Pakeliui į šį muziejų yra labai gražus tiltas, ant kurio padaryta kilimo imitacija, komunikacijų muziejus (įdomus, daug atrakcijų vaikams, na aš irgi pasijaučiau kaip vaikas, tai truputį pažaidžiau ). Museum fur Kunst und Gewerbe (istorijos ir meno muziejus, mokamas, bet vienos dienos jam apeiti neužtenka. Į šį muziejų rekomenduočiau nueiti visiems, iš ties įspūdingas)…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamtos mylėtojams patarčiau užsukti į miesto parką. Jame yra Planetariumas ir tiesiog jauki aplinka. Dar yra Volk parkas, jis tolėliau nuo miesto centro, jame yra stadionas (futbolo mėgėjams aktualiau).

Ir žinoma, pats gražiausias, bent man, tai Planten un Blomen parkas. Šiame parke galima praleisti visą dieną, nors ir jos būtų maža… Jame yra suskirstytos zonos, pvz. Japoniškas sodas, botanikos sodas, rožynas ir pan.

Tokie mano įspūdžiai iš šio miesto. Šiek tiek paviršutiniškai, bet plėstis nenoriu, nes ir dešimt lapų neužtektų. P.S. Pramogų mėgėjai, Jūsų paslaugoms St. Pauli kvartalas. Savaitgaliais per visą naktį ten vyksta gyvenimas. Ką veikti ras kiekvienas!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų