REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas išsiaiškinti, ar Algirdo Paleckio vadovaujamame Socialistiniame liaudies fronte nėra nusikalstamos veikos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga (LKKSS) jau kreipėsi į Teisingumo ministeriją, prašydama uždrausti A. Paleckio vadovaujamą Socialistinį liaudies frontą. J. Bernatonis pirmadienį "Laisvajai bangai" patvirtino gavęs tokį prašymą ir jį, kaip pilietį, kai kurie "frontininkų" pareiškimai taip pat piktina. Tačiau, anot J. Bernatonio, teisingumo ministras negali vadovautis emocijomis, jis turi vadovautis įstatymais.

REKLAMA

"Todėl šį kreipimąsi aš persiunčiau Generalinei prokuratūrai, kuri gali išnagrinėti, ar šios partijos veikloje yra nusikalstama veika", - "Laisvosios bangos" laidai "Ryto tema" sakė ministras.

"Teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai. Tad ir partijos likvidavimas yra toks veiksmas, kurį gali atlikti tik teismas. O Teisingumo ministerija turi tam tikrų svertų, bet tai susiję su formaliais veiksmais: partijų steigimu, organizavimu, narių skaičiumi ir panašiai", - pabrėžė J. Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Socialistinio liaudies fronto lyderis A. Paleckis, per šeštadienį surengtą protesto akciją paragintas išvykti į Maskvą, patikino, kad išvažiuoti neketina. Pasak jo, reaguoti į tokius prašymus neketina, nes jis ir save, ir savo partijos narius laiko tikraisiais Lietuvos patriotais. A. Paleckis mano, kad jų judėjimo nepalaiko ir prieš juos kovoja dviejų tipų žmonės: tie, kurie ne taip juos supranta, ir tie, kurie nenori matyti tiesos. Anot A. Paleckio, "negalima užmušti idėjos", net jei bus uždarytas "frontininkų" judėjimas, atsiras kitų panašių partijų.

Praėjusį trečiadienį LKKSS, vienijanti pirmuosius Lietuvos savanorius, laisvės gynėjus, išsiuntė raštą Teisingumo ministerijai. Prašoma įvertinti Socialistinio liaudies fronto narių politinę veiklą, nes, anot LKKS, minėtoji partija, laisvės gynėjų nuomone, kėsinasi į Lietuvos konstitucinę santvarką, suverenitetą ir jos teritorijos vientisumą, padeda Rusijai ir jos organizacijoms veikti prieš Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų