REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Televizijos eteris yra ne mano eteris ir visada, prieš darydama laidą, aš suderinu temą. Tokios yra taisyklės ir šiuo atveju nenutiko nieko kito. <...> Šiuo atveju buvo persigalvota prieš pat laidą,“ – sako buvusi televizijos TV-3 laidos „Paskutinė instancija“ vedėja Rūta Janutienė, pabrėždama, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė jai ir rinkėjams tebėra „X“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Janutienės, jau anonsavus laidą, kurioje buvo užduoti nepatogūs biografiniai klausimai prezidentei D. Grybauskaitei, televizijoje ji išgirdo klausimų ar negalėtų rasti kitos temos.

REKLAMA

R. Janutienė teigia, kad laida, kurią Lietuvos žmonės visgi išvydo interneto dėka, siekė grįžti prie tikrosios žurnalistikos, nepaisydama komercinėms televizijoms būdingo reitingų vaikymosi. Paklausta, ar pripažįsta, kad nuo minėto siekio buvo nukrypusi, jie patvirtino: „Buvau nukrypusi tikrai“. Anot R. Janutienės, to reikalauja komerciniai kanalai, kurių požiūriu rimta žurnalistika esą yra nereikalinga.

Paklausta, ar ją įtikina prezidentės D. Grybauskaitės, po uždraustos, bet visgi pasirodžiusios laidos pateikti paaiškinimai apie 1990-1991 metais neva kariautą „vidinį karą“, kai dabartinė prezidentė dirbo antivalstybinėje, vėliau nuteisto išdaviko Mykolo Burokevičiaus vadovautoje Aukštojoje partinėje mokykloje, R. Janutienė sakė: „Kai netekau darbo TV-3 televizijoje, su visa komanda praleidau porą savaičių Ypatingajame archyve, sklaidydama bylas, kurios lyg ir turėtų žymėti tą karą. Jei tai buvo karas, tai jis buvo ypač įslaptintas.“

REKLAMA
REKLAMA

Toliau R. Janutienė pasakoja apie prezidentės gautas premijas ir aprašus, jog dabartinė šalies vadovė buvo net paskelbta nukentėjusia nuo aršių nepriklausomybės siekėjų pozicijos. Ji atmeta priekaištus, kad klausimų prezidentei neva nebandyta užduoti prieš rinkimus ir nurodo, kad vengiama buvo būtent atsakymų. D. Grybauskaitė, jos nuomone, nedaug tepasikeitė nuo tų laikų, kai darė sovietinę karjerą bei pragmatiškai žiūrėjo kuo gi viskas baigsis.  

Visą vaizdo konferenciją žiūrėkite čia:

 

Neparodyta laida:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų