REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio vakarą Joniškyje, vienišo neregio bute, kilo gaisras. Kaimynai išvedė senyvą kaimyną į lauką ir skubiai iškvietė ugniagesius.

REKLAMA
REKLAMA

Gaisrą pamatė kaimynas

Gesinti gaisro Joniškio ugniagesiai buvo iškviesti apie aštuntą valandą vakaro. Skubiai atvykę jie išmetė lauk užsidegusios lovos čiužinį.

REKLAMA

Ugnis dar nebuvo spėjusi įsiplieksti, tik nukentėjusiojo Petro Povilo Tamulio būstas skendėjo dūmuose, jie veržėsi ir į koridorių.

Kaimynai 70-metį medinio daugiabučio namo antrojo aukšto bute gyvenantį neregį išvedė į lauką.

Ugniagesių iškviesti greitosios medicinos pagalbos medikai patikrino žmogaus sveikatos būklę. Į ligoninę jo vežti neprireikė.

P. Tamulį pas save laikinai priglaudė Gintautas Šiaučiulis, kuris netikėtai tapo 70-mečio gelbėtoju. Tą vakarą jis įprastai užsuko pasižiūrėti, kaip sekasi vyresniam žmogui.

REKLAMA
REKLAMA

„Ėjau namo iš miesto ir tarsi nuojauta pastūmėjo užlipti į antrąjį aukštą. Vos atidaręs įėjimo iš kiemo pusės duris išsigandau, nes pajutau dūmų kvapą. Užlipęs ir pravėręs buto duris, paskendau dūmuose. Puoliau žiūrėti, ar kaimynas gyvas. Kadangi neturėjau telefono, išbėgau pas kaimynus prašyti, kad kviestų gelbėtojus. Lyg tyčia, kiti gal abejingai nusistatę, nesuprato, ko daužausi, kitų gal nebuvo namuose,“ – prisiminė Gintautas Šiaučiulis.

Kaimynui duris atvėrė pirmame aukšte gyvenančios gausios šeimos 15-metė dukra. Mergaitė paskambino ugniagesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisiglaudė pas kaimyną

Po gaisro pas G. Šiaučiulį prisiglaudęs neregys pasakojo, kad savo kambarį ir virtuvę jis šildėsi elektriniu šildytuvu, o pastarosios dienos buvo labai šaltos.

Bute yra krosnis, tačiau prastos būklės, – krenta lauk durelės, prie ugniakuro iškorėjęs skardos lakštas nebeapsaugo nuo žarijų.

„Aš nusipirkčiau malkų, bet negaliu kūrenti, o būdamas aklas sutvarkyti krosnies nesugebėčiau. Seniūnija krosnies nesutvarkė, todėl nusipirkau elektrinį šildytuvą. Nežinau, kas jam atsitiko, kad užsidegė, gi naujas buvo,“ – „Šiaulių kraštui“ Petras Povilas Tamulis rodė kambaryje likusį apdegusį šildytuvą, kurį kilus gaisrui pats bandė gesinti užmesdamas paltą.

REKLAMA

Svilusios plastmasės kvapas dar buvo aiškiai juntamas.

Gaisras – antrą kartą

Žemaičių gatvės mediniame daugiabutyje, kuriame gyvena neregys, visi septyni butai – socialiniai. Gyventojų pasakojimu, ir maždaug prieš metus čia siautėjo ugnis.

Tąsyk moteris, išeidama į miestą, paliko degantį ugniakurą, gausiai prikrautą briketų. Grįžusi namo rado „šeimininkaujančią“ ugnį.

„Aš esu vienišas. Neturiu šeimos, neseniai palaidojau brolį. Šitame name gyvenu gal 15 metų, tik persikėliau į kitą butą, – pasakojo Petras Povilas Tamulis. – Man nieko tokio, kad butas antrame aukšte. Aš čia visus kampelius mintinai pažįstu ir dar greičiau už jus užlipčiau viršun.“

REKLAMA

Žmogus regėjimo neteko prieš trejus metus. Glaukoma užtemdė dienos šviesą. O gyvenime vyras turėjo aštrų regėjimą, dirbo vairuotoju. Bet pavėlavo kreiptis į medikus.

Joniškietis gyvena iš pensijos. Neįgalumo grupės jis neturi.

„Buvau pas gydytojus, bet dokumento, patvirtinančio, kad esu neįgalus, negavau. O nematau visai nieko: nei elektros, nei saulės spindulio, net žaibo tvyksnio,“ – sakė neregys.

Senelių namuose nepatiko

Joniškio seniūnė Janina Augustinaitienė tik iš „Šiaulių krašto“ sužinojo apie daugiabutyje kilusį gaisrą. Išgirdusi naujieną, ji pirmiausia teiravosi, ar nėra žuvusių arba sužalotų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš visada buvau prieš, kad savimi negalintis pasirūpinti žmogus gyventų tokiame bute. Tačiau jis būsto skyrimo komisijoje reikalavo, kad tas butas būtų jam duotas, ir tai įvyko. Nors anksčiau buvome jį įkurdinę senelių namuose Beržėnų kaime. Tačiau jam ten nepatiko,“ – teigė Janina Augustinaitienė.

Loreta RIPSKYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų