REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė susitiko Darbo partijos pateikta kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Algimanta Pabedinskiene.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė susitiko Darbo partijos pateikta kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Algimanta Pabedinskiene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po maždaug pusvalandį trukusio pokalbio su prezidente kandidatė išėjo plačiai besišypsodama ir teigė, kad su D. Grybauskaite įvyko puikus dalykinis pokalbis apie socialines problemas tiek Europoje, tiek Lietuvoje. Politikė nebuvo labai kalbi.

REKLAMA

Paklausta, kiek pati yra įsigilinusi į socialines problemas, A. Pabedinskienė atsakė: „Manau, kadangi atstovauju ir verslui, ir jaunimui, tai šitos sritys tikrai yra labai susijusios su socialine politika“. Ji nesiėmė prognozuoti, ar įtiko prezidentei. „Prezidentė nuspręs“, – pasakė ji ir padėkojo žurnalistams. Klausimą, kokia kalba ji kalba, A. Pabedinskienė tiesiog ignoravo.

A. Pabedinskienė yra Darbo partijos narė ir per rinkimus partijos sąraše ėjo 51 numeriu, į parlamentą ji nepateko. Politikė dirba Marijampolės kolegijoje ir vadovauja Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialui.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

Balsas.lt primena, kad prezidentė patvirtino nevisą Vyriausybę su 12 ministrų, kol kas šiai šalies institucijai trūksta socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministro. Rytoj paskirtieji ministrai turėtų prisiekti Seime.

Kol kas su daugiausiai sunkumų dėl kandidatų į ministrus susidūrė Darbo partija, kurios siūlomi kandidatai neįtinka arba paskirtajam premjerui socialdemokratui Algirdui Butkevičiui, arba šalies vadovei D. Grybauskaitei. Praėjusią savaitę šiaip ne taip buvo „surastas“ kultūros ministras – juo tapo Šarūnas Birutis, turtingiausias politikas naujai išrinktame Seime. Prieš tai į šį postą prezidentei buvo teikiamas Kęstutis Daukšys, tačiau dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios abejotinos informacijos apie jį, šalies vadovė atsisakė jį skirti ministru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat D. Grybauskaitė atmetė Loretos Graužinienės bei Virginijos Baltraitienės kandidatūras į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministres dėl neva blogų užsienio kalbos žinių, t. y. kompetencijos stokos 2013 metais pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai.

13 valandą D. Grybauskaitė susitiks su kandidatu į švietimo ir mokslo ministrus – Dainiumi Pavalkiu.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų