REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius Liberalų sąjūdžio (LS) frakcijoje aptarė Vyriausybės programos ekonominę dalį. Frakcijoje taip pat lankėsi kandidatai į ministrus. Prezidentė patvirtino finansų ministro Rimantas Šadžiaus kandidatūrą, energetikos – Jaroslavą Neverovičių, ūkio – Birutę Vėsaitę, susisiekimo – Rimantą Sinkevičių ir žemės ūkio – Virgilijų Jukną.

REKLAMA
REKLAMA

Uždavus klausimus kiekvienam iš kandidatų, vienintelis „nepaliestas“ buvo energetikos ministras J. Neverovičius. LS pirmininkas Eligijus Masiulis desertui pasiliko konkretų klausimą – ar bus atominė elektrinė Lietuvoje, kadangi, jo nuomone, naujos Vyriausybės programoje šiuo klausimu yra visiška „abra kadabra“ ir nėra aiškumo.

REKLAMA

Į šį klausimą J. Neverovičius atsakė taip pat, kaip ir anksčiau į šį klausimą atsakydavo kiti valdančiosios daugumos atstovai: „Esmė ta, kad reikia išanalizuoti projektą, pažiūrėti, kas kaip yra, pasitarti su projekto partneriais, regioniniais ir kitais, įvertinti referendumo rezultatus, kodėl taip atsitiko, kokios priežastys. Turėtų būti ir su opozicija suderinta“, – kalbėjo jis.

Į paskutinį jo teiginį kažkas iš liberalų juokais replikavo: „Jeigu kas, tai mes liksime kalti.“

REKLAMA
REKLAMA

Tada energetikos ministras pripažino, kad Lietuva yra atominė valstybė ir to nepakeisi. „Reikia įvertinti ir priimti pasvertą sprendimą“, – sakė jis.

Šis atsakymas E. Masiulio smalsumo nepatenkino ir jis dar kartą teiravosi – tai bus atominė elektrinė ar nebus. Liberalas akcentavo, kad žmogus, planuodamas eiti energetikos ministro pareigas, privalo turėti poziciją šiuo klausimu.

„Reikia atsakingai įvertinti projektą ir priimti atsakingai pasvertą sprendimą“, – beveik tą patį atsakė jam J. Neverovičius, papildydamas savo atsakymą prieveiksmiu „atsakingai“.

„Supratau, neturite atsakymo“, – reziumavo E. Masiulis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų