REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Bratislavoje (Slovakija) vykusiame tarptautiniame „Pavel Rosa Memorial“ vyrų ir moterų uždarų patalpų žolės riedulio turnyre dalyvavo Vilniaus SŽK “Žuvėdra” klubo vyrų ir moterų komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Po 18 valandų trukusios kelionės autobusu Vilniaus SŽK “Žuvėdros” klubo merginos po įtemptos kovos tapo turnyro nugalėtojomis. Deja, klubo vyrams fortūna nesišypsojo: jie užėmė ketvirtąją vietą. Turnyre taip pat dalyvavo komandos iš Slovakijos, Vengrijos bei Slovėnijos.

REKLAMA

Skaudžios varžovų pamokos

Vyrų grupėje kova dėl aukščiausiosios vietos vyko įnirtingiau, nes šioje grupėje dalyvavo penkios komandos: Slovakijos, Vengrijos, Lietuvos bei dvi vyrų žolės riedulio ekipos iš Slovėnijos. Atvykus į Bratislavą pasiekė žinia, jog merginų laukia tik du varžovai: „HKM Nova Dubnica” ir “Bratislava Club” komandos. Tačiau ir merginoms reikėjo paprakaituoti, kad įveiktų turnyro šeimininkų komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Pavel Rosa Memorial turnyras prasidėjo Slovakijos “Bratislava Club” ir Slovėnijos “HK Triglav Predanovci” komandų kova. Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 2:0 “Bratislava Club” naudai. Antrajame kėlinyje Slovėnijos žaidėjos pelnė tik vieną įvartį ir mačas baigėsi Slovakijos vyrų komandos pergale 4:1.

 

 

Antrosios varžybos vyrų pogrupyje pateikė staigmeną: Vengrijos “Budaperst HC” vyrai sutriuškino HK Moravske Toplice” komandą rezultatu 13:1.

Trečiose pirmosios dienos turnyro rungtynėse Vilniaus SŽK “Žuvėdros” vyrai nesugebėjo nugalėti jau vieną laimėjimą pelniusios Bratislavos vyrų komandos “Bratislav Club”. Nors pirmajame varžybų kėlinyje lietuviai įnirtingai kovojo ir kėlinį baigė rezultatu 1:1, bet antrajame kėlinyje pritrūkus jėgų nusileido priešininkams rezultatu 5:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Budapest HC” vyrų komanda po triuškinamos pergalės prieš “HK Moravske Toplice” komandą tikėjosi lengvos ir antrosios pergalės, tačiau rungynėse su Slovėnijos “HK Triglav Predanovici” sugebėjo išplėšti tik lygiasias 6:6, nors pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 4:2 “Budapest HC” komandos naudai.

 

 

Patyrusi skaudų pralaimėjimą “HK Moravske Toplice” vyrų komanda tikėjosi atsigriebti laimėjimu prieš Vilniaus “SŽK Žuvėdra”, tačiau lietuviai nenorėjo pasiduoti ir po finalinio varžybų švilpuko rezultatas buvo 2:2.

REKLAMA

Merginų pogrupyje pirmoji rungtynių diena taip pat buvo ne pati lengviausia. Pirmose pogrūpio rungtynėse susitiko Bratislava Club ir HKM Nova Dubnica moterų komandos. Šios rungtynės baigėsi rezultatu 3:1 Bratislava Club komandos naudai.

“HK Nova Dubnica” po pirmojo pralaimėjimo atsigriebė prieš Vilniaus SŽK „Žuvėdros“ merginas ir jas sutriuškino rezultatu 5:3. Lietuvės nebuvo tinkamai pasiruošiusios pirmosioms turnyro rungtynėms ir neįvertinusios savo varžovių patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Tačiau Vilniaus SŽK „Žuvėdros“ merginos neliko palaužtos ir jau antrose rungtynėse išplėšė pergalę prieš „Bratislava Club“ merginas rezultatu 5:2.

REKLAMA

Antroji diena lietuviams pergalės neatnešė

Antroji turnyro diena vyrams nebuvo tokia sėkminga kaip tikėtasi. Pirmose rungtynėse lietuviai „HK Triglav Predanovci” vyrų komandai nusileido rezultatu 0:3, o antrose rezutatu 1:5 nusileido “Budapest HC” komandai, kuri iškovojo pirmąją vietą “Pavel Rosa Memorial” turnyre.

Galutinė rikiuotė vyrų pogrupyje:

1 vieta - Budapest HC 2 vieta - Bratislava Club 3 vieta - HK Triglav Predanovci 4 vieta - Vilnius Zuvedra-Tauras HC 5 vieta - HK Moravske Toplice

 

 

Merginų triumfas

Nors antroji diena vyrams ir nebuvo sėkminga, tačiau Vilniaus SŽK „Žuvėdros“ merginos rankų nenuleido ir buvo pasiryžusios iškovoti pirmąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi merginų pogrupyje buvo tik trys komandos, todėl antrąją dieną buvo žaidžiama su tomis pačiomis komandomis. Sakoma, jog antrą kartą žaisti su tais pačiais priešininkais yra lengviau, nes jau žinai, ko galima tikėtis, bet ta pati taisyklė galioja ir priešininkams.

Priešininkės tuo nepasinaudojo ir ir jau pirmose rungtynėse, kurios baigėsi rezultatu 2:3, braukė pralaimėjimo ašaras. Varžybos buvo itin įtemptos, nes varžovės po pirmojo kėlinio, kuris baigėsi 2:0 lietuvių naudai, nenorėjo taip lengvai pasiduoti ir padovanoti pergalės, todėl atradusios silpnasiąs vietas ir pasinaudojus priešininkių nuovargiu rezultatą sušvelnino įmušdamos du įvarčius. Tačiau laikas ir sėkmė šiose rungtynėse šypsojosi Lietuvos merginoms.

REKLAMA

Antroji dvikova Vilniaus SŽK „Žuvėdra“ merginoms buvo lemiama – abi komandos turėjo po lygiai taškų ir norint užlipti ant nugalėtojų pakylos reikėjo tik pergalės. Rungtynėms įsibėgėjus tapo aišku, jog lietuvaitės labiau norėjo pergalės ir lemiamos rungtynės baigėsi rezultatu 5:1.

Galutinė merginų pogrupio rikiuotė:

1 vieta - Vilnius Zuvedra-Tauras HC 2 vieta - Bratislava Club 3 vieta - HKM Nova Dubnica

Tarptautinis Pavel Rosa Memorial turnyras Vilniaus SŽK „Žuvėdra“ merginos buvo puikus pasiruošimas ir savo jėgų išbandymas prieš Lietuvoje vyksiantį tarptautinį Žalgirio taurės turnyrą, kuriame dalyvaus komandos iš Lietuvos ir Baltarusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų