REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

20 laimingo gyvenimo taisyklių

Kiekvienas žmogus nori būti laimingas ir mėgautis visiška gyvenimo pilnatve. Bet kartais, pasinėrę į darbus, rūpesčius, nuolat bėgdami ir skubėdami, jaučiamės prislėgti, liūdni ir emociškai sužlugdyti.

Kiekvienas žmogus nori būti laimingas ir mėgautis visiška gyvenimo pilnatve. Bet kartais, pasinėrę į darbus, rūpesčius, nuolat bėgdami ir skubėdami, jaučiamės prislėgti, liūdni ir emociškai sužlugdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atsikratyti šių nemalonių pojūčių? Vadovaukitės žemiau pateiktais laimingo gyvenimo patarimais. Būti laimingam – labai svarbu, tai gyvenimo variklis, nepamirškite to!

REKLAMA

1. Palikite praeitį užnugaryje

Drąsiai ženkite į priekį ir išvaduokite save nuo praeities šešėlių. Jeigu reikia išmeskite daiktus, nuotraukas ir kitus prisiminimus, kurie į jūsų gyvenimą atneša tik tamsą. Blogi išgyvenimai priverčia sielvartauti ir kentėti, tad būkite tikri, kad jus supa tik malonūs ir pasitenkinimą keliantys prisiminimai.

2. Atsikratykite nereikalingo „bagažo“

Net neabejojame, kad per visą gyvenimą sukaupėte nemažą mantą materialių dalykų, kurie užima per daug erdvės, o jiems tvarkyti reikia laiko ir kantrybės. Surūšiuokite savo daiktus ir nereikalingus bei nenaudojamus negailėdami meskite lauk. Kuo daugiau ieškome pasitenkinimo materialiuose dalykuose, tuo mažiau jo randame.

REKLAMA
REKLAMA

3. Pradėkite gyvenimą iš naujo

Ne veltui sakoma, kad geriau tapyti ant švarios drobės, nei jau kartą panaudotos. Lygiai ta pati taisyklė galioja ir žmonėms. Išsivalykite sielą, išgryninkite savo dvasią – atsikratykite blogų įpročių ir tapkite nauju žmogumi.

4. Išmokite atleisti

Atleiskite tiems, kurie jus įskaudino ar padarė kažką blogo. Praneškite tam žmogui, kad atleidote, tuomet palengvės jums abiems. Pyktis priverčia jus nuolat grįžti atgal ir prisiminti praeities nuoskaudas, o atleidimas garantuoja šviesią ir džiaugsmingą ateitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Neslėpkite emocijų

Jeigu jus netikėtai užklupo laimė ar sėkmė, išreikškite tai neslėpdami savo tikrųjų emocijų. Jūs to nusipelnėte, tad pasidžiaukite visa širdimi.

6. Turėkite teigiamą požiūrį į gyvenimą

Požiūris turi didelę įtaką jūsų dvasinei būsenai ir savijautai. Tai nulemia, kaip jūs elgiatės ir reaguojate atitinkamose situacijose. Žvelkite į viską optimistiškiau ir jūsų problemos ar nuopuoliai nebus tokie dramatiški.

7. Būkite pozityvūs

Skirkite gėrį nuo blogio, palaimą nuo kančios. Žiūrėkite į gyvenimą pro rožinius akinius, siekite grožio, gėrio ir tiesos.

REKLAMA

8. Žinokite, ko norite

Bus sunku pasiekti tikslą, jei nežinosite koks jis yra. Nebijokite rizikuoti – jūsų sėkmė gali tūnoti tiesiog už kampo, išdrįskite svajoti ir atsikratykite neigiamų minčių, o visa kita už jus padarys likimas.

9. Bendraukite

Stenkitės turėti kuo daugiau draugų, nes draugystė – viena didžiausių varomųjų jėgų. Ne veltui sakoma, kad žmogus, turintis daug draugų, patiria žymiai mažiau streso. Identifikuokite svarbiausius ryšius ir būkite tiems žmonėms ištikimi, geri partneriai ar kolegos, sutuoktiniai ir t.t. Kasdien priminkite sau, kad laimė priklauso nuo jūsų bendravimo su artimaisiais, draugais ir kitais svarbiais žmonėmis.

REKLAMA

10. „Sėkmingai“ apsirenkite

Kaip save pateikiate, taip žmonės jus ir mato. Visuomet vilkėkite švariais, patogiais ir tvarkingais drabužiais. Atminkite, kad turite tik tris sekundes padaryti gerą pirmąjį įspūdį.

11. Siekite išorinio palaikymo

Neįmanoma didelių dalykų pasiekti veikiant vienam, tad jeigu kiti žmonės jums siūlo savo pagalbą, niekada neatsisakykite ir priimkite ją su džiaugsmu. Prireikus nebijokite prisipažinti – nelaukite, kol žmonės ims spėlioti, ko jums reikia ir ko siekiate.

12. Parodykite dėkingumą

Būkite dėkingi už viską, ką gaunate ir pamąstykite, kam turėtumėte už tai padėkoti. Įsivaizduokite, kaip pamaloninsite žmogų, kuriam paskambinsite ir atsidėkosite už jo pagalbą ar paslaugą. Dėkingumas – tai dviguba laimė: laimingu jis priverčia jaustis tą, kuris dėkoja, ir tam, kuriam dėkojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Duokite, kad gautumėte

Viskas gyvenime vyksta pagal principą – veiksmas lygus atoveiksmiui. Laimę, meilę, supratimą, užuojautą ir netgi pinigus pirmiausia turite duoti, kad jie sugrįžtų atgalios. Turėkite omenyje, kad šis dėsnis galioja ir neigiamiems dalykais.

14. Gyvenkite šia diena

Išmokite būti „čia ir dabar“ bei džiaugtis šia diena. Jeigu kalbate su žmogumi, klausykitės jo, stebėkite, galvokite apie jį, jeigu dirbate, atsiduokite darbui visu 100 proc., o jeigu ilsitės, mėgaukitės poilsiu ir neapkraukite savęs mintimis apie kitos dienos darbus ar įvykius. Rytojus dar neatėjo, praeities jau nėra, todėl geriausias sprendimas – gyventi šia akimirka.

REKLAMA

15. Niekada nepasiduokite

Kartą vienas žmogus pasakė: „Gyvenime nėra pralaimėtojų, išskyrus tuos, kurie pasiduoda patys.“ Jeigu vis dar kvėpuojate, kovokite už savo laimę ir būtį, jei prireiks, iki paskutinio atodūsio.

16. Dalinkitės savo džiaugsmais ir laime su kitais

Gyvenimas mus nuolat apipila įvairiausiomis dovanomis ir malonėmis, bet svarbu išlikti dosniems ir nepamiršti dalytis šiuo gėriu su kitais. Net ir didžiausia bei gražiausia pilis gali virsti nykiu kalėjimu, jeigu ja džiaugsitės tik vieni patys.

17. Nepraraskite humoro jausmo

Laimė – tai sugebėjimas priimti kai kuriuos dalykus ne taip rimtai, kaip esate įpratę. Esame taip apsėsti laimės paieškomis, kad pamirštame, kaip reikia mėgautis gyvenimu. Liaukitės būti rimti ir suvaržyti, išmokite pasijuokti iš savęs ar jus užklupusios nemalonios situacijos – leiskite šiandien sau pajuokauti.

REKLAMA

18. Darykite tai, kas jums patinka

Jei ignoruosite savo pojūčius, niekada nebūsite laimingi. Skirkite laiko sau, pasilepinkite malonumą teikiančia veikla: bendraukite su įvairiais žmonėmis, keliaukite po pasaulį, išbandykite naują hobį. Svarbiausia, neužsisėdėkite namuose, jauskite gyvenimo ritmą.

19. Pamaitinkite savo protą ir kūną

Kad jaustumėte visišką pilnatvę, nepamirškite suteikti peno tiek protui, tiek kūnui. Skaitykite knygas, gilinkite žinias, mokykitės, tyrinėkite, bet ir nepamirškite lavinti kūno. Vienas tyrimas parodė, kad sportas gali būti toks pat efektyvus kaip vaistai, gydantys depresiją, ir be jokio šalutinio poveikio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20. Tikėkite

Tikėjimas – didelė jėga, leidžianti atrasti ramybę, suvokti gyvenimo prasmę, pasisemti stiprybės. Jei skirsite laiko meditacijai ar kitiems dvasiniams dalykams, jausitės dukart laimingesni už kitus, to nedarančius. Dvasingumas suteikia gyvenimui prasmę, padeda tikėti ir džiaugtis tuo, kas tikra.

Parengė Rasuolė Čepulinskaitė

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų