REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien iš paskirtojo premjero socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus priėmė jo teikiamų ministrų kandidatūrų sąrašą.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien iš paskirtojo premjero socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus priėmė jo teikiamų ministrų kandidatūrų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime sprendimą, svarbų visai Lietuvai, Vyriausybės sudarymo įstatymo terminas artėja prie pabaigos, tačiau paskirtasis premjeras nesugebėjo pateikti viso suderinto ministrų sąrašo, pateikė tik dvylika ministrų kandidatūrų, už kiekvieną iš jų prisiimdamas asmeninę atsakomybę. Jame nėra socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrų kandidatų“, – sakė prezidentė.

REKLAMA

Ji patvirtino šios sudėties Vyriausybę:

Valentinas Mazuronis – aplinkos ministras

Jaroslav Neverovič – energetikos ministras

Rimantas Šadžius – finansų ministras

Juozas Olekas – krašto apsaugos ministras

Šarūnas Birutis – kultūros ministras

Rimantas Sinkevičius – susisiekimo ministras

Vytenis Povilas Andriukaitis – sveikatos apsaugos ministras

Juozas Bernatonis – teisingumo ministras

Linas Antanas Linkevičius – užsienio reikalų ministras

Birutė Vėsaitė – ūkio ministrė

Dailis Alfonsas Barakauskas – vidaus reikalų ministras

Vigilijus Jukna – žemės ūkio ministras

„Ministro Pirmininko pasirinkti kandidatai pagal kompetencijos lygį labai skirtingi. Dalis jų atitinka tik minimalius reikalavimus, kurie būtini tiesiogiai vykdyti pareigas ir deramai atstovauti Lietuvai užsienyje“, – teigė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė akcentavo, kad visiems kandidatams, nepriklausomai nuo partiškumo, buvo keliami vienodi reikalavimai ir Vyriausybė turi pradėti dirbti laiku, nes laukia svarbūs darbai ir sprendimai.

„Todėl pasirašiau dekretą, kuriuo, atsižvelgdama į Ministro Pirmininko teikimą, tvirtinu nepilnos sudėties šešioliktąją Vyriausybę.Tikiuosi, kad atsakomybę už Vyriausybės sudėtį prisiėmęs Ministras Pirmininkas, kaip galima greičiau baigs formuoti Ministrų kabinetą“, – vylėsi šalies vadovė.

------------------------------------------------------------

Kaip žinia, prezidentė atmetė jau dvi Darbo partijos (DP) teikiamų ministrų kandidatūras – Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės. Taip pat į kultūros ministrus nebuvo teikiamas Kęstutis Daukšys, apie kurį žiniasklaidoje pasirodė neigiama informacija. Vietoj jo, DP delegavo Šarūną Birutį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad Vyriausybė bus suformuota be dviejų ministrų. „Kiti ministrai bus pasiūlyti po priesaikos“, – po susitikimo su prezidente sakė paskirtasis premjeras.

Spalio 26-ąją D. Grybauskaitė, atsižvelgdama į Seimo pritarimą, paskyrė Socialdemokratų partijos pirmininką A. Butkevičių Premjeru. A. Butkevičiui pavesta ne vėliau kaip per 15 dienų sudaryti Vyriausybę ir pateikti tvirtinti jos sudėtį. Vadovauti Užsienio reikalų ministerijai pretenduoja Linas Linkevičius, Žemės ūkio – Vigilijus Jukna, į susisiekimo ministrus siūlomas Rimantas Sinkevičius, ūkio ministres – Birutė Vėsaitė, švietimo ir mokslo – Virginija Baltraitienė, socialinės apsaugos ir darbo – Loreta Graužinienė, aplinkos – Valentinas Mazuronis, į teisingumo ministrus – Juozas Bernatonis, sveikatos apsaugos – Vytenis Povilas Andriukaitis, finansų – Rimantas Šadžius, krašto apsaugos – Juozas Olekas, į energetikos ministrus – Jaroslavas Neverovičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų