REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigiantis paskutinei rudens dienai, Palanga įžiebė Kalėdų eglę, tuo pradėdama šventinius, daugiau kaip mėnesį truksiančius renginius. Kalėdų šviesa nušvito ir pajūrio kurorto J.Basanavičiaus alėja bei kitos gatvės. Pagrindinė Kalėdų šviesos miestu vadinamos Palangos puošmena šiemet sukonstruota iš metalinio karkaso ir dirbtinių eglės šakų. Trylika metrų aukščio siekianti eglė papuošta švytinčiomis dekoracijomis – snaigėmis ir skrendančiomis žuvėdromis. Jūros alsavimą atspindi ir mėlyna šviesa, kuria nušvito eglė. Ją iš viso puošia apie 16 tūkst. mirguliuojančių lempučių.

REKLAMA
REKLAMA

Gatvėse maždaug 15 tūkst. lempučių sužibėjo miesto medžiai, nuotaiką skaidrina daugiau kaip 200 šviečiančių dekoracijų, kuriose žiba energiją taupančios lemputės. Jaukus, visai šeimai skirtas renginys į centrinę kurorto aikštę priviliojo gausų būrį palangiškių ir miesto svečių. Mažųjų dėmesį prikaustė „Vienos eglutės istoriją“ papasakojęs Kalėdų senis ir seni, mūsų tėvų vaikystę primenantys žaislai, susirinkusiuosius nukėlę į praeitį.

REKLAMA

Kurorto gyventojus ir svečius pasveikinęs meras Šarūnas Vaitkus linkėjo palinkėjo šviesos ir šilumos bei kad išsipildytų visos, ypač mažųjų, svajonės. Prieš įžiebdamas Kalėdų eglę, kurorto vadovas pabrėžė, jog jau po mėnesio Palanga taps Lietuvos kultūros sostine, o nuo šiandien – Kalėdų šviesos miestas.

Netrukus pagrindinė miesto eglė sutvisko šventinėmis šviesomis, o dangų nušvietė įvairiaspalviai fejerverkai. Eglės įžiebimo metu pradėta pasakoti „Vienos eglutės istorija“ Palangoje tęsis šventinių renginių festivaliu „Kalėdų šviesos miestas“, kurio metu daugiausia dėmesio bus skiriama galimybei ilsėtis ir pramogauti kartu su šeima, taip pat kūrybingo ir sveiko laisvalaikio propagavimui. Šio festivalio renginiai svečių lauks visą gruodį, kol įžengus į kitus metus pavirs Palangos kaip Lietuvos kultūros sostinės renginiais.

REKLAMA
REKLAMA

Visą festivalio laiką Palangoje veiks gausybė parodų, vyks šventiniai koncertai. Mažuosius svečius Palangoje visą savaitę nuo Kalėdų džiugins Elfų mokyklėlė ir jos filialai visame mieste. Čia vaikai galės ne tik smagiai praleisti laiką, bendrauti su pačiais tikriausiais elfais bei susipažinti su elfų gyvenimo paslaptimis – Elfų mokyklėlėse ir kitur šiemet vėl veiks Žaislų bankas, kaupiantis vaikų gerumo indėlius. Tiek naujus, tiek jau naudotus vaikų į „Gerumo banką“ suneštus žaislus vėliau elfai išdalins mažiesiems, kuriems tų žaislų labai trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradicija jau tampa ir Šventos šeimos diena, kuomet Palangos bažnyčioje santuokos priesaiką galės atnaujinti poros iš visos Lietuvos. Norinčių sušilti bei gauti geros nuotaikos ir energijos užtaisą lauks jau tradicinėmis tapusios nemokamos šokių pamokos, kurias paskutinėmis gruodžio dienomis Jūratės ir Kastyčio skvere ves „Šokių akademija“. Kojas pamankštinusių ir savo pagamintomis kaukėmis pasipuošusių šokėjų paskutinę metų dieną laukia šventinis karnavalas ir tradiciniai fejerverkai nuo Jūros tilto.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų