REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Mes apie tai irgi kalbėjome. Aš prezidentės pageidavimus perduosiu, nors ji tikrai supranta, kad tai yra nepaprastai sudėtingas klausimas“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite paklaustas, ar šalies vadovė pageidauja, kad Darbo partijos kandidatai, kuriems bus siūloma užimti ministrų postus , būtų nepartiniai, žurnalistams sakė Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius sakė, kad kol kas nežino visų Darbo partijos (DP) siūlomų kandidatų, tačiau per vėliau šiandien vyksiantį koalicijos partnerių susitikimą šią informaciją perduosiąs DP lyderiams. ,,Žinau ponios Loretos Graužinienės ir ponios Virginijos Baltraitienės kandidatūras. Kitų pasiūlymų nežinau“.

Jo teigimu, L. Graužinienė tikriausiai bus siūloma socialinės apsaugos ir darbo ministre. Tačiau apie tai, kam priklausys Energetikos ministerija, susitikime  su prezidente, anot A. Butkevičiaus, nebuvo kalbėta, ,,bet kandidatą nuo Lenkų rinkimų akcijos mes aptarėme“.

Paklaustas apie galimus socialdemoktratų partijos kandidatus užimti ministrų postus, A.Butkevičius atskleidė, kad jau buvo susitikęs su ambasadoriumi Baltarusijoje (Linu Linkevičiumi – red. past.). ,,Galiu pasakyti, kad šią kandidatūrą tikrai teiksiu.  Taip pat krašto apsaugos ministro kandidatūra – Juozas Olekas ir susisiekimo ministro kandidatūra – Rimantas Sinkevičius“, - sakė jis, pabrėžęs, kad dėl kitų kandidatūrų kol kas dar svarstoma.

A.Butkevičius aiškino, kad dėl reikalavimo, kad DP atstovas Vytautas Gapšys netaptų Seimo pirmininku ar Europos reikalų komiteto pirmininku, vyko ilgos derybos. Jis pabrėžė, kad sprendimus priima ne vieni socialdemokratai, o visi koalicijos partneriai.

Kaip jau skelbta, po pirmadienį prezidentūroje vykusio susitikimo D. Grybauskaitė informavo žurnalistus ketinanti rytoj teikti A. Butkevičiaus kandidatūrą į ministrus pirmininkus.

Šiuo metu Socialdemokratrų partijos būstinėje Vilniuje vyksta naujos valdančiosios koalicijos partnerių lyderių susitikimas.  Apie jo rezultatus informuosime vėliau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų