REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Žinome, kad šiuose rinkimuose socialdemokratai gavo daugiausiai mandatų Seime. Ir tik jie vininteliai sugebėjo suformuoti daugumą.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl būtent šios partijos vadovą teiksiu rytoj kandidatu į ministro pirmininko poziciją“,– pirmadienį po prezidentūroje vykusios prezidentės Dalios Grybauskaitės ir  Socialdemokratų partijos pirmininko, naujosios valdančiosios koalicijos lyderio Algirdo Butkevičiaus susitikimo žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Ji pabrėžė , kad A.Butkevičiaus kandidatūrą teiks nepaisant to, kad ,,iš kelių galimų koalicijos sudarymo variantų socialdemokratai pasirinko bendradarbiavimą būtent su teisiamųjų  suole sėdinčia partija, bei nesilaikydami viešai duoto žodžio į Seimo vadovybę išrinko  finansiniu sukčiavimu įtariamą asmenį".

,,Todėl tik laikas parodys, ar socialdemokratai vykdys skaidrią politiką, – kalbėjo šalies vadovė.  – Ir tik laikas parodys, ar suformuotos daugumos rūpesčiu taps Lietuvos žmonių gerovė, ar bylų vilkinimas iki senaties bei pinigų dalybos kriminalizuotų oligarchinių grupuočių naudai.“

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitė sakė linkinti socialdemokratams ,,išsaugoti partijos ir valstybės garbę ir tai daryti ne klupčiojant, kaip matėme pastarosiomis dienomis, bei pamėginti suformuoti vyriausybę, kuri galėtų prisiimti atsakomybę už visos valstybės valdymą."

Prezidentė taip pat prasitarė, kad formuoti valdančiąją koaliciją buvo siūloma ir kitoms nemažai vietų naujos kadencijos Seime turinčioms partijoms. Tačiau nekonkretizavo, kam konkrečiai buvo siūloma tai daryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų