REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, lapkričio 15 d. viename iš sostinė viešbučių vykusiame „Juta Racing“ praėjusių metų sezono rezultatų aptarime dalyvavo itin gausus būrys šios komandos auklėtinių. Vienam iš geriausiai žinomų tarptautinėse trasose lietuvių, Jonui Gelžiniui 2012 m. nebuvo tokie įspūdingi kaip praėję, tačiau rezultatai vis vien neprasti – Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera Cup“ varžybų sezono metu lenktynininkas 11 kartų lipo ant podiumo, laimėjo vieną važiavimą, du kartus startavo iš pole pozicijos ir įveikė penkis greičiausius ratus.

REKLAMA
REKLAMA

Priešpaskutiniame sezono važiame pergalę J. Gelžiniui pasiekti padėjo ir lietuviškas taupumas. Tiesa, šį kartą tai buvo tiesiog sėkmingai susiklostę aplinkybės, dėl kurių panaudotos, todėl šiek tiek kietesnio mišinio padangos ant pradžiuvusios drėgnos trasos turėjo geresnį sukibimą bei priešininkų pasirinktos naujos.

REKLAMA

„Juta Racing“ sezono rezultatų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Juta Racing“ sezono rezultatų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kaip pažymėjo jaunasis lenktynininkas, sezono pradžia buvo labai sudėtinga – nuvykus komandų pristatymo žiniasklaidai testus jis apsinuodijo maistu, todėl parodomųjų varžybų dieną finišavo už pirmojo dešimtuko ribų. Likę iki sezono rys savaitės buvo labai sudėtingos tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Labai naudingas lietuvių talentui, pasako jo paties, buvo dalyvavimas FIA akademijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio mėn. vykusioje atrankoje dalyvavo 30 jaunųjų lenktynininkų, iš kurių į akademiją buvo atrinkti 18. Vienu iš sportininkų patekusių į FIA kursus tapo ir „Juta Racing“ komandos auklėtinis Jonas Gelžinis. Dėkodamas federacijai už pasitikėjimą juo lenktynininkas pažymėjo nenorėjęs nuvilti aplinkinių. Anot jo, tokį pasiruošimą gauna ir „Formulės 1“ lenktynininkai.

„Juta Racing“ sezono rezultatų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)„Juta Racing“ sezono rezultatų pristatymas (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Dalyvavimas toje programoje davė tikrai ženklų rezultatą. Po pirmojo etapo čempionato įskaitoje buvau antras ir galvojau, kad galbūt truputį man pasisekė, tačiau kuomet vėliau Doningtone vėl kovojau dėl aukščiausių pozicijų supratau, kad ta kartelė yra pakelta ir ją reikės išlaikyti. Po pirmųjų etapų lenkai jau pradėjo manęs klausinėti: „Kaip bus su tuo Meadowsu? (Michaelas Meadowsas - 2012 m. čempionato nugalėtojas. - red. past ) Pagausi tu jį ar ne?“ – pasakojo J. Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padidėjus greičiau pakilo ir rizikos laipsnis, taip pat atsirado ir daugiau trukdžių. J. Gelžinis pripažįsta ir pats neišvengęs klaidų, agresyviai kovodamas tais atvejais, kuomet galbūt būtų užtekę nors keleto taškų. Buvo ir techninių problemų, strateginių klaidų. Kaip pažymėjo lenktynininkas, ketvirta vieta bendroje įskaitoje ir 11 kartų apsilankymas ant podiumo – didelis žingsnis į priekį.

Jonas Gelžinis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Jonas Gelžinis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Gerai, kad šiais metais nelaimėjau – bus ką veikti kitais“, − juokavo jis.

Kaip patikino J. Gelžinis, ateinančiais metais keliami tiksliai, kaip ir visuomet, yra maksimalūs. Minimali programa, anot lenktynininko, yra būti pirmąjame čempionato dalyvių trejete, tačiau laimėti taip pat labai norisi. Mažiausiai dar vieną sezoną lietuvių talentas važiuos „Porsche Carrera Cup“ varžybose. Siekiant profesionalaus samdomo lenktynininko karjeros, anot jo, įgūdžių jau pakanka, tačiau reikia garsinti savo vardą.

„Nenoriu būti nacionalistas, bet kuomet esi vokietis ar anglas, tau yra lengviau visose srityse“, − apie vardo populiarinimo ypatybes kalbėjo A. Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų