REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad rudens depresija atsiranda dėl šviesos stygiaus. Atšalę orai, ankstyvos sutemos ir apniukęs dangus dieną iš žmonių tarsi atima šypsenas, norą džiaugtis tuo, kas anksčiau kėlė malonius jausmus. Kaip gintis nuo šios negandos? „Tauragės kurjeris“ gatvėse sutiktų tauragiškių paprašė pasidalinti savo geros nuotaikos receptais.

REKLAMA
REKLAMA

Irena:

– Tamsa reikia pasinaudoti. Vakare galima pasikurti krosnį, žiūrėti į ugnį ir kurti planus, kuriuos bus galima įgyvendinti šviesiu paros metu. Aš taip ir darau. Arba lendu į virtualų pasaulį: mokausi, skaitau, bendrauju su buvusiais ar esamais mokiniais, išbandau įvairias naujas programas. Gera nuotaika – puiki prevencija prieš bet ką. Kūrybinis džiaugsmas yra galinga jėga. Būtent jis gali išvaikyti tamsos keliamą depresiją. Tad imuosi kurti kažką naujo.

REKLAMA

Jolanta:

Užimtumas neleidžia galvoti apie jokias depresijas. Ji kyla, kai neturi ką veikti, neužsiimi mylima veikla. Šiuo metu su sūneliu gulime ligoninėje, tad siekiame bendro tikslo – kuo greičiau pasveikti ir grįžti į savus namučius. Būtent tikslo siekimas neleidžia užplūsti juodoms mintims. Kai mano mažyliui liūdna, stengiuosi taikyti juoko terapiją: masažuoju, kutenu. Nuotaika ima ir atsiranda. Mane pačią visad gerai nuteikia vaikai. Jų ištartus „perliukus“ susirašau į knygelę. Vyresnysis išmoko jau skaityti, tai vis jaunėliui papasakoja, kokių juokų jie patys yra prikalbėję.

REKLAMA
REKLAMA

Olga:

– Svarbiausia nesėdėti namuose – „eiti į žmones“. Dirbu Vokietijoje, tačiau kai grįžtu į Tauragę, liūdnos mintys iš karto ima atakuoti. Tada pagalvoju, kaip galėčiau „pamylėti“ save: nusiperku kokį papuošalą, kosmetikos. Štai dabar skubu į masažą. Moterys turi mokėti palepinti save. Negali imti visų blogų minčių į galvą, nes kitaip norėsi iššokti pro langą. Šiaip man pačiai su savim neliūdna. Jei jau ima kabintis kokia niūri nuotaika – perdėlioju vertybes. Tuomet pasakau sau: negalvosiu apie tai šiandien, pagalvosiu rytoj. Daugiausiai bėdų kyla su sūnumi. Vis kartoju jam, kad Kristus, būdamas jo amžiaus – trisdešimt trejų, – išgelbėjo visą žmoniją, o jam tereikia imti ir išgelbėti bent save vieną. Reikia džiaugtis kiekviena diena, kiekvienu saulės spinduliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juozas:

– Kai tamsu, reikia ilsėtis. Pavyzdžiui, pasivaikščioti gamtoje, knygą į rankas paimti. Aš pats įsijungiu dažnai televizorių ar į kokį koncertą stengiuosi nueiti. Pasikviečiu ir kokią draugę išgerti su manimi kavos puodelį. Ir iškart nuotaika pakyla. Bendravimas išbaido visas negandas. Štai, ateina viena labai gera draugė. Trauksim dabar abu į koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų