REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiasis koalicijos variantas, pagal kurį koalicijoje nebūtų nei socialdemokratų su „darbiečiais“, nei socialdemokratų su konservatoriais yra iš fantastikos srities, nes tokia koalicija būtų „visiškas jovalas“. Taip LRT.lt komentavo politologai Vytautas Dumbliauskas ir Lauras Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien užsiminė, kad yra įmanomi trys koalicijų variantai. Tuo metu politologai suskaičiuoja tik porą, o trečiąjį vadina „iš fantastikos srities“. Politologas Kęstutis Girnius primena, kad Prezidentė neturi galios mesti savo nutarimą partijoms.

REKLAMA

„Šiandieniniai rinkimų rezultatai, kuriuos turim, numato galimybę trijų koalicijų. Ir šitą žino visi politikai, išrinkti į Seimą. Dėl to, kokia bus koalicija ir kam bus siūlomas premjero postas, sprendimą darysiu tik po Konstitucinio Teismo išaiškinimo“, – Kaune žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Tuo metu politologo Vytauto Dumbliausko įsitikinimu, realiai įmanomi tik du koalicijos variantai – socialdemokratai su „darbiečiais“ arba socialdemokratai su „Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD)“.

REKLAMA
REKLAMA

„Trečiasis variantas būtų margumynas – be „darbiečių“ ir „socdemų“ lieka „Tvarka ir teisingumas“, TS-LKD, „Drąsos kelias“, kuris, mano manymu, neis, nes jiems neverta, jie dabar kritikuos valdančiuosius, ir kiti. Šis, trečiasis variantas yra iš fantastikos srities, o socialdemokratams belieka išdidžiai išeiti į opoziciją“, – LRT.lt sakė politologas.

Panašiai mąsto ir politologas Lauras Bielinis, kurio teigimu, dauguma be LSDP ir DP „būtų visiškas jovalas“.

„Šitokiu atžvilgiu Prezidentė reiškia savo, kaip politikės, nuomonę. Bet ji neturi galios mesti nutarimą partijoms. Ji gali sakyti, kad nenori matyti koalicijoje DP, bet neturi galios, kad galėtų užkirsti tam kelią“, – sakė Kęstutis Girnius.

Vytenis Radžiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų