REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekstremalas iš Austrijos Christian Redl per tris minutes panėrė į aukščiausiai esantį kalnų ežerą Himalajuose. Nepale esantis ežeras Gokyo, kur panėrė austras, yra net 5160 metrų aukštyje virš jūros lygio.

REKLAMA
REKLAMA

Gokyo ežeras yra aukščiausiai pasaulyje esanti ežerų sistema. Gokyo pavadintas ežeras yra iš šešių dalių, kurios yra nuo 4700 iki 5160 metrų aukštyje.

REKLAMA

Christian Redl (nuotr. Gamintojo)Christian Redl (nuotr. Gamintojo)

Nepaisant, kad deguonies tankis buvo tik 14 procentų, naras iš Vienos atsisakė dirbtinio deguonies ir nėrė vilkėdamas įprastiniu neopreno kostiumu. Po vandeniu Christian išbuvo tris minutes.

36 metų ekstremalas šiam projektui rengėsi metus, nes sumažėjęs deguonies tankis nuo įprasto 21 procento iki 14, sukelia didelį slėgį. Tiesa, nelaimės atveju, jei Ch.Redl pradėtų netekti sąmonės, buvo paimta ir dirbtinio deguonies, tačiau jo neprireikė.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėsiu vienintelę galimybę nerti, nes jei nepavyks, organizmas buvo išsekęs, todėl reikės daug laiko vėl atsigauti", - prieš skrydį sraigtasparniu teigė austras naras.

Dabar Christian ketina nerti ten dar kartą ir ieškoti ežeruose gyvybės.

„Jei tai pavyktų, būtų sensacija, - savo socialiniame tinklapyje rašo  Ch.Redl. - Mokslas nemano, kad tokiose sąlygose gali būti gyvybė".

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų