REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Projekto „Pew Global Attitudes China“ organizatoriai apklausė daugiau 3 tūkst. Kinijos gyventojų ir turėjo retą progą susipažinti su visuomenės nuotaikomis šalyje, kurios valdžia stengiasi kontroliuoti viešosios informacijos turinį, rašo „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį paviešinus apklausos duomenis paaiškėjo dėl ko labiausiai nerimauja kinai komunistų partijos viršūnių pokyčių išvakarėse.

REKLAMA

Antros pagal dydį pasaulio ekonomikos valdyme valstybė atlieka ypatingą vaidmenį, todėl nenuostabu, kad pusė apklaustųjų nerimauja dėl politikų korupcijos. Per keturis metus šis nerimas išaugo 11 procentų. Trečdalis respondentų mano, kad korumpuoti verslininkai yra ne ką mažesnė problema.

Beveik trečdaliu išaugo nerimas dėl rinkoje patiekiamo maisto saugumo. Tokį nerimą sukėlė pastaruoju metu itin dažnai spaudoje publikuojami pranešimai apie apsinuodijimus maistu.

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos duomenimis didžiausią baimę kinams kelia nesiliaujanti infliacija. Net 60 proc. kinų yra susirūpinę dėl kainų augimo. Tiesa, prieš ketverius metus tokių respondentų buvo šiek tiek daugiau.

Pusė Kinijos gyventojų jaudinasi ir dėl augančios takoskyros tarp didžiausias ir mažiausias pajamas gaunančių gyventojų. Jų manymu socialistinėje valstybėje trūksta socialinio teisingumo.

Žvelgiant į santykius su užsienio valstybėmis kinams nerimą kelia Kinijos dialogas su JAV. Kinams labiausiai nepatinka JAV pareiškimai dėl Tibeto, Taivano ir juanio kurso JAV dolerio atžvilgiu.

Prieš keturis metus paprašyti apibūdinti Kinijos ir JAV santykius 68 proc. respondentų pasirinko žodį – bendradarbiavimas. Šiemet tokių liko vos 39 procentai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų