REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokiečių režisierė Saskia Weisheit Vilniuje šiuo metu filmuoja dokumentinį filmą „Sidabrinių strėlių legenda“, pristatantį „Mercedes“ automobilių istoriją. Filmavimo aikštelėje šiandien lankėsi Vilniaus meras Artūras Zuokas, susitikęs su filmo režisiere ir pasveikinęs prodiuserius, besirenkančius Lietuvos sostinę savo filmavimams.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad įsteigus Vilniaus kino biurą vis daugiau kino filmuojama būtent sostinėje. Mūsų mieste dirba užsienio kino kūrėjų ypač vertinami profesionalai, o kartą filmavę režisieriai ir prodiuseriai kitiems savo filmams renkasi būtent Vilnių. Pavyzdžiui, režisierė Saskia Weisheit čia filmuoja jau trečią savo filmą. Esu tikras, kad kino investicijos, pernai siekusios apie 14 mln. litų, mūsų mieste tik augs“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

„Sidabrinių strėlių legendos“ filmavime dirba 40 lietuvių komanda, filmavimą organizuoja lietuviška kompanija Baltic Film Services.

Pasak režisierės S.Wisheit, Vilniuje yra filmuojamas Italijos miestas Trinapolis, veiksmas vyksta 1925 metais, kuomet vyko „Tripoli Grand Prix“ varžybos. Visi filmo interjerai yra nufilmuoti Vokietijoje esančiame muziejuje, lauke vykstančios scenos filmuojamos Lietuvoje.

Režisierė kitą savaitę taip pat filmuos atkuriamosios dokumentikos filmą „Tyli naktis Stalingrade“. Vilniaus apylinkėse bus filmuojami Staligrado miesto tuneliai. Abiejų filmų biudžetas siekia 160 tūkst. eurų. S.Wisheit Vilniuje jau filmavo dokumentines dramas - „Bavarijos misija“ ir „Sibiro žemė“.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės vadovas filmavimo aikštelėje taip pat susitiko su prodiuseriu iš Kanados kompanijos „Mind's eye“ David Cormican, atvykusiu susipažinti su Vilniumi ir čia esančiomis vietomis būsimiems filmams. Pasak Kęsto Drazdausko, lietuvių kompanijos „ArtBox“ prodiuseriu, pakvietusiu vienos didžiausių Kanados kompanijų prodiuserį D.Cormican apžiūrėti Vilnių, Kanados kino kūrėjas renkasi iš kelių Rytų Europos miestų.

Praeitais metais įkurtas Vilniaus kino biuras pritraukti investicijas į kino pramonę mieste. Tarptautiniai kino kūrėjai – italų režisierius Gabriele Salvatores ir vokiečių televizijos kompanija „Spiegel TV“ – vien 2011 m. filmuodami Sibiro vaizdus savo filmui „Sibirietiškas auklėjimas“ sostinėje investavo 5,5 mln. Lt.

Vilniaus mieste pastaruoju metu buvo filmuojamas Sibiras, Vokietija, Amsterdamas (Olandija), Maskva (Rusija), Kuala Lampuras (Malaizija), Suomija, Londonas (Jungtinė Karalystė), Italija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų