REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedidelis kiekis žmonių pasirenka profesiją pagal savo hobius ar pomėgius. Be reikalo. Net jei iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jums iš savo laisvalaikio nepavyks sukurti karjeros, galite klysti, rašo „The Forbes“.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo konsultantė Joyce K. Reynolds teigia, kad hobiai duoda užuominų apie tikruosius žmogaus troškimus ir domėjimosi sritį.

REKLAMA

Ji teigia, kad karjeros užuominų ieškojimas hobiuose bei pomėgiuose suteikia pačią geriausią kryptį renkantis karjerą.

„Tiesą sakant, kuo anksčiau pastebime savo asmeninį skonį, kurie atsiskleidžia hobiuose ir laisvalaikio veikloje, tuo šie dalykai stipriau veiks mus renkantis prasmingą profesinį ir karjeros kelią.“

Pragyvenimas iš hobio gali ne tik atnešti daug džiaugsmo, bet turėti ir praktinės naudos.

Pasak karjeros konsultantės Nancy Collamer, žmogui gali būti lengviau patekti į su hobiu susijusią sritį, nes ji jau turi tam reikalingų įgūdžių ir pažinčių.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau prieš savo hobį paverčiant darbu reikia skirti laiko apmąstymams.

„Kartais geriau šiuos du dalykus palikti atskiromis savo gyvenimo dalimis“, - teigia N. Collamer.

Pateikiame keletą patarimų kaip iš hobio gauti piniginės naudos.

Mokykite kitus to, kas jums patinka

Mokykite groti pianinu, surenkite valgio ruošimo pamokas, mokykite kitos kalbos. Jūs tai galite daryti per specialias įstaigas, kurdamas savo pamokas arba savo seminarus internete, sako N. Collamer.

Parduokite/importuokite/išraskite/kurkite produktą savo hobio entuziastams

Pavyzdžiui, jei jums patinka vynas, galite iš kitos šalies importuoti rankų darbo vyno taures, ar sukurti smagią produktų su vyno atributiką liniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Hobiu užsiimantys asmenys būna labai entuziastingi, aistringi ir pasiryžę išleisti pinigų su jų hobiu susijusiems daiktams, - teigia N. Collamer. – Tik pagalvokite, kiek beisbolo entuziastai sumoka už Pasaulio serijos rungtynių bilietus.“

Dėstykite hobio verslą

N. Collamer pasakoja apie vieną žmogų, kuris seniau dirbo rinkodaros skyriuje „Microsoft“, tačiau jo hobis buvo magija. Dabar jis dėsto rinkodarą magams.

Tarkime, jūs dirbate leidyboje, tačiau jūsų hobis yra maisto gaminimas. Jūs galite mokyti virėjus, kaip leisti virimo knygas.

REKLAMA

Kalbėkite arba rašykite apie savo hobį

Su hobiu susijusios instrukcijos, istorinės perspektyvos, šiaip istorijos yra įdomios hobio entuziastams, teigia N. Collamer. Ir iš to galima užsidirbti.

Sukurkite turą ar pasirodymų seriją, susijusią su jūsų pomėgiais

N. Collamer pasakoja apie moterį, kuri save vadina JAV įkūrėjų fanatike. Ji mokyklose vaidina su įkūrėjais susijusius vaidinimus, kurie vaikus moko JAV istorijos. Kitas pavyzdys – Tony Mula, kuris savo pomėgius picai ir Bruklinui pavertė į sėkmingus turus po Bruklino picerijas. Taip pat N. Collamer teigia žinanti važinėjimo dviračiais entuziastų, kurie rengia turus dviračiais po Kaliforniją.

REKLAMA

Ne visiems pavyksta tapti žvaigždėmis paverčiant savo hobį karjera.

„Mes negalime visi būti olimpiniais čiuožėjais, NBA geriausiais žaidėjais ar nekilnojamojo turto magnatais, – sako P. Reynolds. – Tačiau jei seksime savo natūralių pomėgių diktuojamomis nuorodomis, mes suteiksime sau patį geriausią šansą tapti sėkmingais žmonėmis. Tai taip pat užtikrins, kad gyvenime turėsime daugiau mylimų dienų, nes darysime dalykus, kurie mus domina, ugdo bei leidžia save išreikšti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų