REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl šaldymo ir vėdinimo sistemomis bei įvairia buitine technika prekiaujančios bendrovės „juodosios“ buhalterijos. Per kelerius metus nebuvo pateikta duomenų apie daugiau nei 2,4 mln. litų pajamas ir nuslėpta daugiau kaip 680 tūkst. litų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie bendrovės gautas pajamas ir pelną pateikimu įtariama tiek pati uostamiesčio bendrovė, kaip juridinis asmuo, tiek jos direktorius S. V.

REKLAMA

FNTT tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities valstybine mokesčių inspekcija, išaiškino, kad kelerius metus prekes pirkę asmenys į 36-erių metų bendrovės direktoriaus asmenines banko sąskaitas įnešė tūkstantines sumas.

Atskleista, kad lėšos į asmenines sąskaitas būdavo pervedamos už bendrovės parduotą produkciją, t. y. šaldymo ir vėdinimo sistemas bei įvairią buitinę techniką, neapskaitant jų bendrovės buhalterijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Buitinę techniką S. V. įsigydavo iš įvairių fizinių ar juridinių asmenų, o dalį lėšų, gautų pardavus bendrovei priklausančią šaldymo techniką ir atlikus jos montavimo ir aptarnavimo darbus, nefiksuodavo buhalterijoje.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad per kelerius metus įmonės buhalterinėje apskaitoje neužfiksuota daugiau kaip 2,4 mln. litų gautų pajamų. Šaldymo technika prekiavusiai bendrovė, neteisingai mokesčių administratoriui pateikusi duomenis, valstybės biudžetui nesumokėjo daugiau kaip 680 tūkst. litų mokesčių.

Baigtas ikiteisminis tyrimas perduotas Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Verslininkui gresianti maksimali bausmė - laisvės atėmimas iki ketverių metų, o jo vadovaujamai bendrovei kaip juridiniam asmeniui - bauda, veiklos apribojimas ar likvidavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų