REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vengrų pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“ nuo spalio 24 dienos už didesnį į lėktuvo saloną įnešą bagažą ims papildomą mokestį.

REKLAMA
REKLAMA

Anot bendrovės, oro linijos, įskaitant „Wizz Air“, pastaraisiais metais patiria perkrauto lėktuvo salono problemą dėl per didelio bagažo skaičiaus, atsinešamo į saloną. Tai esą lemia ne tik nemalonią patirtį orlaivio salone, bet žymiai uždelsia įlaipinimą ir sukelia nepatogumų visiems keleiviams.

REKLAMA

Norėdama išspręsti šią problemą „Wizz Air“ bando naujovišką lėktuvo salono bagažo tvarką: nuo rugpjūčio pradžios įvesti 2 orlaivio salono bagažo tipai. Jei bandymas duos teigiamų rezultatų, „Wizz Air“ pradės taikyti šią tvarką visiems skrydžiams nuo spalio 24 d. Taisyklė dėl vieno lėktuvo salono bagažo vieneto vienam keleiviui išlieka galioti.

„Wizz Air“ tikisi, kad ši nauja tvarka, taikoma lėktuvo salono bagažui, paskatins keleivius į saloną pasiimti mažesnį bagažą. Orlaivio salone esant mažesniam didelio bagažo skaičiui, salonas nebus toks perkrautas, įlaipinimo procesas pagerės, bus išvykstama laiku, teigia bendrovė.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė informuoja, kad jei lėktuvo salono bagažo dydis yra 42 x 32 x 25 cm arba mažesnis, jį bus galima pasiimti į saloną nemokamai. Šį reikalavimą paprastai tenkintų mokyklinė kuprinė arba nešiojamojo kompiuterio krepšys, telpantis po sėdyne.

Jei orlaivio salono krepšio matmenys viršys mažo krepšio matmenis, jį bus galima pasiimti į lėktuvą už 35 litų mokestį, kurį galima sumokėti rezervuojant skrydį internetu arba pridėti prie rezervuoto skrydžio vėliau. Didelis orlaivio salono krepšys turi lengvai tilpti į viršutinį salono bagažo skyrių, todėl šio bagažo matmenys neturi viršyti 56 x 45 x 25 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nauja salono bagažo tvarka bus taikoma visiems skrydžiams, kurie bus rezervuoti nuo 2012 m. spalio 4 d. skrydžiams nuo 2012 m. spalio 24 d. ir vėliau. Jei skrydis užsakytas iki 2012 m. spalio 4 d., į lėktuvo saloną galima pasiimti didelį krepšį nemokamai.

Ši tvarka jau yra taikoma skrydžiams iš Katovicų į Londono Lutono oro uostą ir grįžtamiesiems skrydžiams bei bus ir toliau nuolat taikoma.

Ši nauja tvarka netaikoma skrydžiams į Ukrainą ir iš jos, išskyrus skrydžius iš Budapešto į Kijevą ir iš Londono Lutono oro uosto į Kijevą. Ši tvarka negalioja skrydžiams, kuriuos vykdo „Wizz Air Ukraina“ (WAU).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų