REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paštan įkrito prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnybos pranešimas:

„Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia Seimui ratifikuoti Europos Tarybos konvenciją dėl vaikų apsaugos nuo seksualinio išnaudojimo ir seksualinės prievartos.

REKLAMA
REKLAMA

Ši Konvencija priimta 2007 m. spalio 25 d., bet Lietuva iki šiol jos nebuvo ratifikavusi.

Pasak Prezidentės, kovai su mažamečių seksualiniu išnaudojimu būtinos papildomos priemonės, todėl Lietuva privalo prisiimti tarptautinius įsipareigojimus.

Konvencija yra viena iš priemonių užkirsti kelią seksualiniam vaikų išnaudojimui ir seksualinei prievartai. Ratifikavusi Europos Tarybos konvenciją, Lietuva privalės priimti papildomus kovai su mažamečių seksualiniu išnaudojimu būtinus teisės aktus bei įsipareigoti imtis kitų veiksmingų priemonių.

REKLAMA

Taip pat Konvencija paskatins intensyvesnį tarptautinį bendradarbiavimą kovojant su seksualiniu vaikų išnaudojimu ir prievarta.“

Kažkaip, jei ko nepainioju, vėliau žlugusią sutartį dėl Europos Konstitucijos mes ratifikavome kiek operatyviau – per savaitę. Belieka tikėtis, kad šią konvenciją spėjo perskaityti dviejų kadencijų Seimų politikai ir du prezidentai. Ir pagaliau, viską patikrinę, neskubėdami pasiryžo…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų