REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis rugsėjo 27 dieną Niujorke susitiko su Izraelio užsienio reikalų ministru Avigdoru Libermanu ir paragino jį Vilniuje atidaryti ambasadą.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ir Izraelio santykiai pasiekė naują konstruktyvios partnerystės lygį. Per pastaruosius trejus metus apsikeitėme daugiau nei 20 aukšto lygio vizitų. Mūsų dvišalių santykių darbotvarkė išsiplėtė daugelyje sričių. Džiaugiamės sparčiai besivystančiais Lietuvos ir Izraelio ekonominiais ryšiais, aktyviu Izraelio mokslininkų ir verslininkų dalyvavimu rugsėjį Vilniuje vykusiame forume „Baltijos gyvybės mokslai 2012“, birželio mėnesį atidarytu tiesioginiu skrydžiu Tel AvivasVilnius. Manau, kad jūsų šalies ambasados Vilniuje atidarymas dar labiau paskatintų dvišalį dialogą“, – sakė A. Ažubalis.

REKLAMA

Ministrai taip pat aptarė dvišalį politinį ir ekonominį bendradarbiavimą, diskutavo apie glaudesnę partnerystę Jungtinių Tautų Organizacijoje, Europos Sąjungos ir Izraelio santykių plėtrą, Artimųjų Rytų taikos procesą, saugumo padėtį regione, Irano ir situacijos Sirijoje klausimus.

Lietuvos ir Izraelio užsienio reikalų ministrai Niujorke susitiko Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 67-osios sesijos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų