REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Rockingham Motor Speedway“ autodrome vykusiose „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse Jonas Gelžinis užėmė antrąją vietą, o „AirAsia Renault Clio Cup UK“ lenktynėse Ignas Gelžinis bei Tautvydas Barštys jaunesnysis pakartojo geriausius asmeninius sezono rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

Permainingas J. Gelžinio savaitgalis

Šiame labai specifiniame Didžiosios Britanijos autodrome galimi net 13 trasų variantų, o dauguma lenktynių vyksta vadinamajame „Super Sportscar Circuit“ žiede, į kurį, žinoma, įtrauktas ir pagrindinės ovalinės trasos (vienos iš dviejų, esančių Europoje) labai greitas kairysis posūkis.

REKLAMA

„Porsche Carrera“ taurės dalyviams pirmosios laisvosios treniruotės vyko ant sausos dangos, antrosios – ant šlapios. Jose puikiai pasirodė „Juta Racing“ komandos atstovas Jonas Gelžinis, nusileidęs tik Benui Barkeriui. Taip pat neblogai susiklostė ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose lietuvis 15-am etapui iškovojo antrą, o 16-am etapui – ketvirtą vietas. Abu kartus pirmavo B. Barkeris, pirmenybių lyderis Michaelas Meadowsas užsitikrino atitinkamai ketvirtą ir antrą vietas, trečią starto vietą abejose lenktynėse užėmė Rory Butcheris.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios lenktynės vyko idealiai, nors Benas Barkeris ir bandė atitrūkti nuo antru važiavusio Jono Gelžinio. Abu šie lenktynininkai buvo ženkliai greitesni už konkurentus. Penktą kartą šį sezoną antrąją vietą užėmęs J. Gelžinis nuo nugalėtojo atsiliko 2,93 sek., o trečias finišavęs M. Meadowsas – 5,436 sek. Po šio etapo Jonas Gelžinis vėl buvo susigrąžinęs antrą poziciją bendrojoje pirmenybių įskaitoje.

Antrosios lenktynės vyko per lietų/ Komandos nuotr.Antrosios lenktynės vyko per lietų/ Komandos nuotr.

Antrosios lenktynės vyko per lietų. „Prieš startą padarėme keletą pakeitimų automobilyje. Manėme, kad bus geriau, tačiau gavosi taip, kad Jonui visiškai „nesivažiavo“. Galbūt suklydome parinkdami ir padangų slėgį“, - apie ne itin sėkmingą antrą važiavimą pasakojo „Juta Racing“ komandos vadovas Audrius Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonas Gelžinis finišą pasiekė tik aštuntas, o vėl triumfavo (jau ketvirtą etapą iš eilės) B. Barkeris, aplenkęs R. Butcherį ir M. Meadowsą. Po 16-os Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės etapų užtikrintai pirmauja Michaelas Meadowsas („Redline Racing“) – 271 taškas. Įdomu tai, kad lyderis net aštuoniuose pastaruosiuose etapuose nesugebėjo iškovoti pergalės, tačiau stabiliai renka taškus ir toliau didina persvarą nuo artimiausių varžovų, kurie nuolat keičiasi. Į antrą vietą pakilo Benas Barkeris („Parr Motorsport“) – 217 taškų. Samas Tordoffas („Team Parker Racing“) nukrito į trečią vietą – 215 taškų. Ketvirtą vietą užima Jonas Gelžinis – 210 taškų, o prie mūsiškio priartėjo Rory Butcheris („Celtic Speed“) – 196 taškai.

REKLAMA

Iki „Porsche Carrera“ taurės pabaigos liko du lenktynių savaitgaliai (4 etapai), tad visa kova dėl prizinių vietų prasidės iš naujo.

Geriausių rezultatų pakartojimai „Renault Clio“ taurėje

„Juta Racing“ atstovai Ignas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis neturėjo normalių treniruočių: tai lijo, tai vėl buvo sausa. Tai atsiliepė ir kvalifikaciniuose važiavimuose, kuriuose I. Gelžinis užsitikrino 18-ą ir 15-ą vietas, o T. Barštys j. abejose lenktynėse turėjo startuoti iš paskutinės - 21-os - vietos. „Pole-position“ abejoms lenktynėms iškovojo „Renault Clio“ taurės lyderis Jackas Goffas.

REKLAMA

Nepaisant ne itin optimistiškos pradžios, pirmosios lenktynės sausu oru lietuviams susiklostė labai sėkmingai. Tiek Ignas, tiek Tautvydas nuolat kilo į viršų ir finišavo atitinkamai 7-oje bei 14-oje vietose. I. Gelžinis pakartojo geriausią savo rezultatą, pasiektą „Thruxton“ trasoje, o T. Barštys j. – „Oulton Park“ trasoje. Nugalėjo paskutiniame rate J. Goffą aplenkęs triskart „Renault Clio“ taurės laimėtojas Paulas Rivettas.

Važiuoja Ignas Gelžinis. Komandos nuotr.Važiuoja Ignas Gelžinis. Komandos nuotr.

Antrųjų lenktynių startas per lietų prasidėjo po kelių ratų pasitraukus saugos automobiliui. Mūsiškiai vėl važiavo labai neblogai, nors rezultatai šį kartą buvo kiek žemesni: I. Gelžinis finišavo 10-as, o T. Barštys j. – 16-as. Ir vėl nugalėtoju tapo P. Rivettas, aplenkęs J. Goffą. Įdomu tai, kad pastaruosius keturis etapus J. Goffas startavo iš „pole-position“, o nugalėjo būtent P. Rivettas, kuris sparčiai mažina atsilikimą nuo lyderio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po 12-os „Renault Clio“ taurės etapų vis dar pirmauja Jackas Goffas („Team Pyro“) – 311 taškų. Antrą vietą užima Paulas Rivettas (PER HIRE/SVE) – 296 taškai, trečią – Jamesas Dixonas („Total Control Racing“) – 242 taškai. Į 11-ą vietą iš 13-os pakilo Ignas Gelžinis – 106 taškai, į 22-ą iš 24-os – Tautvydas Barštys j. – 44 taškai. Naujokų taurės įskaitoje („Rookie Cup“) abejose lenktynėse I. Gelžinis užėmė trečiąsias vietas ir po 12 etapų taip pat pakilo į trečią vietą.

Artimiausios „Porsche Carrera Cup GB“ bei „AirAsia Renault Clio Cup UK“ lenktynės įvyks „Silvestone National“ trasoje spalio 6-7 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų