REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienos iškiliausių Lietuvos istorijoje asmenybių – maestro Vytauto Kernagio – atminimas, akivaizdu, ne visiems atrodo vertas pagarbos.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt skaitytojas pasipiktino, kad socialiniame tinklalapyje „Facebook“ yra sukurtas Vytauto Kernagio profilis, kuriame naudojama originali maestro nuotrauka ir kone stengiamasi sudaryti įspūdį, kad šis esąs gyvas.

REKLAMA

Fiktyvus V. Kernagio Fiktyvus V. Kernagio „Facebook“ profilis (nuotr. Balsas.lt)

Šis profilis, pasirodo, buvo sukurtas beveik lygiai prieš metus – 2011-ųjų rugsėjo 14 d. Ir panašu, kad jo tikslas iš pradžių buvo gana prasmingas, mat profilio kūrėjas pirmiausia paskelbė keletą V. Kernagio dainų vaizdo įrašų.

Tačiau vėliau atsirado tokie protu sunkiai suvokiami užrašai, kurių autorius esą „Vytautas Kernagis“: „Kreditai! :O Tai iš tiesų veikia, jau surinkau 2000 kreditų! Jei nori ir tu gauti kreditų spaudžiam čia (nurodyta aktyvi internetinė nuoroda).“

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Balsas.lt skaitytojui labiausiai užkliuvo paskutinis profilio įrašas šių metų gegužės 19-ąją, kuomet vienas V. Kernagio gerbėjas parašė: „Su gimtadieniu, Vytautai“, o Vytautas Kernagis atrašė: „Ačiū.“

Fiktyvus V. Kernagio Fiktyvus V. Kernagio „Facebook“ profilis (nuotr. Balsas.lt)

„Kaip galima taip tyčiotis iš vienos turbūt labiausiai Lietuvoje pagarbos vertų asmenybių?“ – klausė Balsas.lt skaitytojas.

Susisiekus su V. Kernagio sūnumi Vytautu Kernagiu, šis buvo nemaloniai nustebintas. „Tikrai nepastebėjau, kad būtų sukurtas kažkoks kitas „Facebook“ profilis. Iki šiol buvo vienas pagrindinis, kuriam egzistuoti sutikimas buvo duotas. Čia tikrai ne tas pats? (patvirtinus, kad tikrai ne). Tuomet reikės kreiptis į administraciją, kad tas profilis būtų ištrintas“, – pabrėžė V. Kernagis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tokius dalykus gali sugalvoti tik labai keisti žmonės, kurie greičiausia neturi, ką veikti. „Tokie dalykai labiau primena vaikiškus žaidimus, bet pasakysiu atvirai, tikrai nėra juokinga. Būtinai dėl to kreipsimės, nes tėčio atminimui leista sukurti tik vieną „Facebook“ profilį, dėl kurio jokių nusiskundimų neturime“, – kalbėjo V. Kernagio sūnus.

Vytautas Kernagis (1951 m. gegužės 19 d. – 2008 m. kovo 15 d.) – lietuvių muzikos, dainuojamos poezijos atlikėjas ir autorius, pramoginių renginių režisierius, televizijos laidų vedėjas.

REKLAMA

Dainuojamosios poezijos pradininkas Lietuvoje. 1978 m. įrašė pirmąją Lietuvoje dainuojamosios poezijos plokštelę „Vytautas Kernagis“.

Menininkų Aleksandro Kernagio ir Gražinos Kernagienės-Blynaitės sūnus. Mokėsi M. K. Čiurlionio (iki 3 klasės) ir Vilniaus 23-ojoje vidurinėse mokyklose.

Studijavo aktoriaus meistriškumą Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, kurią baigė 1973 m. Nuo 1975 m. ėmė neakivaizdžiai studijuoti estrados režisūrą Maskvos A. Lunačiarskio teatro meno institute, kurį baigė 1980 m.

2008 m. maestro buvo įteikta Nacionalinė kultūros ir meno premija už populiariosios kūrybos profesionalumą ir artistiškumą. Mirė 2008 m. kovo 15 d. naktį eidamas 57-uosius metus, po sunkios ligos – skrandžio vėžio.

Liga jam buvo diagnozuota 2007 m. vasarą. Kremuotas Vytautas Kernagis palaidotas Vilniaus Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų