REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybės taryba kol kas nesuteikė Vilniaus Žirmūnų tiltui buvusio Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardo, kaip siūlė tarybos socialdemokratai. Nuspręsta, kad su Žirmūnų tilto pervadinimu skubėti neverta, ir tiek dėl paties pervadinimo, tiek dėl to, koks vardas būtų tinkamiausias, bus tariamasi po Seimo rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie savivaldybės nariai siūlė idėjos pervadinti tiltą išvis atsisakyti. Vilniaus savivaldybės tarybos narys Jonas Juodka trečiadienį tarybos posėdyje pažymėjo, kad gerbia buvusio Prezidento atmintį, bet Vilniuje nėra nė vieno nei Aleksandro Stulginskio, nei Kazio Griniaus, nei Antano Smetonos vardo tilto.

REKLAMA

„Galų gale, dabar Maironio metai. Kaip mes esame Maironio ar Justino Marcinkevičiaus atmintį įamžinę? Tai kam dabar taip skubėti?“, – klausė jis.

Pasak Vilniaus mero Artūro Zuoko, tai, kaip reikėtų pervadinti Žirmūnų tiltą, turėtų nuspręsti darbo grupė. Jo teigimu, esama daug asmenybių, kurios nusipelno pagarbos, bet turbūt nei A. M. Brazauskas, nei J. Marcinkevičius, kurio vardu taip pat siūlyta pervadinti tiltą, nenorėtų, kad dėl jų atminimo būtų laužomos ietys.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia rasti sutarimą ir taryboje, ir visuomenėje. (...) Turime pasitvirtinti aiškią (tiltų pervadinimo – ELTA) tvarką, kad nebūtų nereikalingų įtampų“, – sakė Vilniaus meras.

Savivaldybės tarybos narys konservatorius Valdas Benkunskas atkreipė dėmesį, kad nė vienas Vilniaus tiltas oficialaus pavadinimo neturi – tai, kad vienas ar kitas tiltas yra vadinama Žaliuoju, Baltuoju ar Geležinio vilko, yra papročių ir tradicijos dalykas, ir kad oficialaus pavadinimo suteikimas vienam tiltui būtų naujas reiškinys.

„Vartokime teisingas sąvokas. Mes ne pervadintume tiltą, bet suteiktume tiltui pavadinimą – tai ne tas pats“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kitas konservatorius Raimondas Alekna teigė, kad jo nestebintų, jei tiltas būtų pavadintas kokio nors Vilniui nusipelniusio architekto vardu, bet Prezidentų vardais, anot jo, tiltai nevadinami.

Sprendimas atidėti diskusiją dėl tilto pavadinimo priimtas bendru sutarimu: net patys socialdemokratai tam per daug neprieštaravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų