REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Planuojate kelionę į Japoniją? Štai penki dalykai, kuriuos nuveikę tekančios saulės šalyje prisiliesite prie Rytų kultūros, tradicijų ir gyvenimo būdo.

REKLAMA
REKLAMA

Aplankyti istorinį miestą – Kiotą

Kiotas – tai senoji Japonijos sostinė, nuo 794 iki 1868, garsėjanti savo istorija ir imperinio miesto palikimu. Iš viso mieste yra 17 į pasaulio paveldo sąrašą įtrauktų istorinių objektų, per 2 000 šventyklų ir daugybė kvapą gniaužiančių sodų. Čia verta aplankyti auksinę šventyklą - Kinkakuji, bei paslaptingą Ryoanji sodą.

REKLAMA

Pernakvoti šventykloje

Tai padaryti galite Shingon atšakos budistų vienuolyne „Mount Koya“. Vienuolyną IX amžiuje įkūrė vienuolis Kobo Daishi. Šiame vienuolyne jums bus pasiūlyta nakvynė ir bent vieną dieną pagyventi su vienuoliais – daryti tai, ką jie daro, valgyti tai, ką jie valgo, melstis kartu su jais.

Aplankyti galeriją Naoshima

Naoshima yra įsikūrusi nedidelėje saloje Seto jūroje, kitaip vadinamoje meno saloje (angl. „Art Island“). Trys didelės galerijos ir keletas mažesnių maloniai nustebins tuos, kurie domisi šiuolaikiniu menu. Viena geriausių galerijų – „Benesse house“, kur pamatysite tokių garsių menininkų darbų kaip David Hockney, Bruce Nauman ar Frank Stella.

REKLAMA
REKLAMA

Paslidinėti Niseko mieste

Čia rasite tris pagrindines slidinėjimo trasas šalyje: Niseko Village, Niseko Annupri ir Grand Hirafu/Hamazono. Šiek tiek atokiau nuo pagrindinių trasų yra puikių vietų, tinkančių alpinizmui. Vasarą čia žiemos pramogas pakeičia kiti malonumai, tokie kaip pasivažinėjimas kalnų dviračiais. Niseko taip pat rasite karšto vandens šaltinių, kuriuose galėsite pasimaudyti.

Pagyventi tradiciškame viešbutyje

Malonus aptarnavimas, ramybė, subtilus interjeras ir nepaprasta elegancija – visa tai patirsite Japonijos viešbutyje, kuriame galėsite iš arčiau susipažinti su vietine kultūra ir tradicijomis. Vis tik, šis malonumas nėra toks pigus - kambarys tradiciškame prabangiame viešbutyje gali kainuoti ir 100 tūkstančių jenų už naktį (apie 3,5 tūkstančio litų). Nakvynė mažiau prabangiame viešbutyje gali kainuoti 10 kartų mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų