REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orgijų kurstytojos – merginos

Nuo teismo bausmės sprukusi į užsienį jauna marijampolietė vis dėlto ir po kelerių metų buvo priversta prisiminti žiaurias orgijas Marijampolėje, kai su dviem bendramintėmis bjauriausiais būdais niekino 19 metų merginą, stebint trims kompanijos vaikinams.

REKLAMA
REKLAMA

Išsigimėlių byla

Vaida Valaitytė (20 m.) – jau paskutinioji, trečioji, orgijų, po kurių bylą tyrę pareigūnai ilgam jas įsiminė ir istoriją vadina išsigimėlių byla, kurstytoja, sulaukusi atpildo.

REKLAMA

Šią bylą skirtingi Marijampolės teismo teisėjai buvo atvertę tris kartus, nes visas tris marijampolietes už tas pačias „nuodėmes“ teisė atskirai, kadangi dvi iš jų, vengdamos bausmės, buvo pasislėpusios užsienyje, todėl ieškotos Interpolo pagalba.

Niekur nesislapsčiusi Oksana Savickaitė (21 m.) bausmės sulaukė pirmoji, dar 2010-ųjų pavasarį. Tačiau vos tik buvo nuteista, skubiai ištekėjo, pasikeitė pavardę ir išvyko iš Marijampolės, kad praeities gėda jos nepersekiotų. Tų pačių metų rudenį buvo nuteista ir Laura Ambrazevičiūtė (21 m.), sugebėjusi slapstytis apie metus. Ilgiausiai pareigūnai ieškojo Vaidos Valaitytės, savo gyvenimą jau susikūrusios Airijoje. Sūnelį pagimdžiusi vieniša motina surasta ir pargabenta tik šių metų sausį. Tada suimta ir laikyta už grotų iki teismo nuosprendžio.

REKLAMA
REKLAMA

Visos trys merginos – tuomet jos buvo dar nepilnametės – buvo kaltinamos dėl pasikėsinimo išžaginti pažįstamą 19-metę. Tokie kriminalai pareigūnų praktikoje gana reti, todėl policininkai, ištyrinėję situaciją, šią bylą ir vadino išsigimėlių byla. Glaustai galima apibūdinti taip: nuo alkoholio apkvaitusios trys paauglės žemino, niekino ir vertė merginą teikti lytinius malonumus kompanijos vaikinui. Už tokį nusikaltimą, be kitų numatytų bausmių, griežčiausioji – iki 10 metų nelaisvės.

Vertė šokti striptizą

Minėtos trijulės auka tapusi Angelė (vardas pakeistas) nebuvo jų draugė – tik Oksanos gera pažįstama. Ši vieną spalio vakarą ir pakvietė Angelę pasilinksminti. Iki tol jokių nemalonumų nepatyrusi mergina sutiko, nors kompanijos nepažinojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvykusi į nurodytą butą, Angelė rado jau įsišėlusias tris paaugles ir tris už jas gerokai vyresnius vaikinus. Kompanija svaiginosi alkoholiu, kalbėjosi, juokavo, klausėsi muzikos.

Po kiek laiko Oksana, Laura ir Vaida sumanė palinksminti vaikinus – nusirengė viršutinius drabužius ir, likusios tik su apatiniais, pradėjo maivytis, juos vilioti, šokti. Kuklioji Angelė į tai reagavo tik šypsniu. Paauglės, aktyviai kviesdamos ją prisijungti, staiga tapo įžūlios ir agresyvios. Jos pradėjo stumdyti nepaklusniąją ir tampyti už plaukų, traukti nuo jos drabužius.

REKLAMA

Merginos visiškai nurengė Angelę, parmetė ant grindų ir žūtbūt siekė savo – kad nuoga panelė šoktų kartu! Kai auka nepakluso, ji buvo daužoma ir spardoma.

Vaikinai muštynių nestabdė. Vėliau jie tikino buvę girti ir viską priėmę tik kaip neįprastą žaidimą.

Apnuogino ir vaikiną

Merginoms įsišėlus, V, Valaitytės galvoje gimė nauja mintis – Angelė turinti lytiškai patenkinti kurį nors vaikiną! Kadangi tuo metu ant fotelio ramiai sėdėjo Dalius V. (24 m.), o kiti du buvo išėję į kitą kambarį, paauglės pritempė ir paklupdė Angelę prie jo.

REKLAMA

Nesveiko azarto užvaldyta Laura, lyg siektų įspūdingos pergalės, staigiais judesiais apnuogino Dalių, nusmaukdama jo kelnes, ir jam ant lytinio organo užmovė prezervatyvą. Jos draugės smurtu bandė priversti Angelę atlikti jų užduotį, tačiau mergina aktyviai priešinosi. Angelės nepalenkė nei chuliganių smūgiai į galvą, nei spyriai į nugarą.

Galiausiai merginą išgelbėjo atsitokėjęs pats Dalius, pareiškęs, jog jis nieko nenori. Už tai jis susilaukė įsiaudrinusių girtų viešnių patyčių ir žeminančių, įžeidžių žodžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gašlios egzekutorės nenurimo. Jos nuogą Angelę nutempė ant lovos, dviese laikė už kojų ir rankų, o Laura taikė įkišti butelį aukai į lytinius organus. To padaryti nepavyko, nes Angelė pajėgė pasipriešinti, o chuliganes sutrikdė netikėtas skambutis į duris.

Tai buvo vaikinų nuomojamo buto savininkas, kaimynų pakviestas tramdyti triukšmaujančius  nuomininkus. Linksmybės buvo išardytos. Tada Dalius davė pinigų nuskriaustai Angelei jos kelionei namo ir iškvietė taksi.

„Žiūrovai“ išsisuko

Šioje bjaurioje istorijoje vaikinai liko be jokios kaltės dėmės – tik „mažai ką matę“, „nuo alkoholio apkvaitę“ liudininkai. Jie pareigūnus tikino iš pradžių tik juokęsi iš merginų šokių. Paskui bandę tramdyti „šokėjas“, pradėjusias mušti draugę, bet sulaukę įsakmaus nurodymo nesikišti. O galiausiai į viską žiūrėję tik kaip į rodomą filmą...

REKLAMA

Stebino ir buto šeimininko pozicija. Vyras teigė nieko labai blogo neįžvelgęs, kai įėjęs ir pamatęs bute iš kambario į kambarį lakstančias kelias paaugles, dėvinčias tik liemenėlėmis, ir gana ramius vaikinus. Jis esą pasiekė savo – kompaniją nutildė.

Kaltės nejautė ir išsiblaiviusios Angelės kankintojos. Jos nuo pat pradžių buvo linkusios kaltę versti viena kitai, sau prisiimdamos „paklusniųjų“ vaidmenį. Visos raudo ir balo tik tada, kai apie jų patyčių detales sužinojo ir žadą prarado jų motinos.

Bausmės – švelnios

Paauglių patyčias patyrusi Angelė, jau anksčiau buvusi tyli ir rami mergina, jos namiškių teigimu, po to įvykio dar labiau užsisklendė savo minčių pasaulyje ir labai išgyveno. Merginai prireikė psichologų pagalbos. Patyčias Angelė sunkiai išgyveno ir tą patį orgijų vakarą – nuo kankintojų bandė pabėgti į balkoną ir ketino iššokti, bet buvo sulaikyta. Merginai taip pat buvo nelengva po įvykio vėl ir vėl susitikti su įtariamosiomis, vėliau kaskart – jau su teisiamosiomis, bet jėgų tai daryti Angelė, pačios teigimu, rasdavo tik todėl, kad labai troško išgirsti, jog kaltosios sulaukė bausmės.

REKLAMA

Tačiau gašlūnėms teismo paskirtos bausmės Angelę nuvylė. Visos merginos, įvertinus jų amžių darant nusikaltimą, nuteistos tik lygtinėmis bausmėmis – nuo metų iki pusantrų kalėti, bet bausmės vykdymą atidėti vieneriems metams. Nuteistųjų laisvę gal kiek suvaržė tik teismo nurodymas nemokamai dirbti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose. Kaip juokavo vienas teismo proceso dalyvis, ligotų, pagyvenusių žmonių gašlūnės turbūt nevers apsinuoginti ir šokti striptizą...

Nuteistosios įpareigotos ir atlyginti Angelei patirtą moralinę žalą, įvertintą keliais tūkstančiais litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KOMENTARAS:

Džionatė Samuolienė, Marijampolės jaunimo mokyklos direktorė:

Dabar jau nuteistų buvusių mokyklos auklėtinių įvykdytas nusikaltimas mus labai liūdino ir sukrėtė. Viena jų tuo metu buvo didžiausias mokyklos skaudulys, netgi sakyčiau – mįslingas reiškinys, vertas atskiro psichologų darbo. Labai graži paauglė kūrė eilėraščius, retkarčiais pratrūkdavo nenatūraliu švelnumu, bet joje buvo tiek pykčio, tiek šiurpių idėjų ir tiek žiaurumo, kad kitoje klasėje tiek „neišspausi“ iš visų mokinių drauge. Visus žemindavo, vadindavo bjauriausiais žodžiais, atiminėdavo pinigus, bendraudavo įsakmiai ir valdingai, baugindavo, mušdavo. Buvo prismaugusi net savo seserį, terorizuodavo patėvį. Niekas jai nebuvo autoritetas nei namuose, nei mokykloje. O motina dėjo daug pastangų, kad dukros elgesys pasikeistų. Kita dukra buvo tvarkinga, niekam nekenkė ir netrukdė.

Kita nuteista mergaitė irgi buvo sunkus vaikas. Tėvai nepajėgė suturėti paauglės nuo „žygių“: dar būdama 12 metų, mergaitė piktybiškai nelankydavo mokyklos, bendraudavo su nusikalsti linkusiais berniukais. Ji ne kartą buvo įkliuvusi, kai apiplėšė seną kaimynę, vagiliavo gatvėse ir kapinėse, atiminėjo pensijas. Paauglė net mokytojams girdavosi savo pažintimis su miesto nusikalstamo pasaulio atstovais – 30–40 metų vyrais, pasakodavo dalyvaudavusi su jais linksmybėse, baugindavo jais.

REKLAMA

Baisiausia, kad tokios merginos (o jų nemažėja) – būsimos arba jau esamos motinos. Kaip jos išauklės savo atžalėles, kai pačios neturi šiltų prisiminimų iš vaikystės ir kelią gyvenime skynėsi tik žiaurumu ir smurtu, baisu net spėlioti. Būtų stebuklas, jeigu paauglystės „nuotykiai“ šioms merginoms tebūtų nemalonūs, skaudūs prisiminimai.

TIK FAKTAI:

Statistikos duomenimis, 2011 metais Lietuvoje buvo ištirtos 3296 nusikalstamos veikos, kurias padarę įtariami (kaltinami) nepilnamečiai.

Šiuos nusikaltimus įvykdė 2612 nepilnamečių, iš kurių 248 – mergaitės ir paauglės.

Ne vienerių metų faktai rodo, kad į policijos pareigūnų akiratį patekusios nepilnametės sudaro apie 20 procentų visų įkliuvusių nepilnamečių.

Šiuo metu Lietuvoje laisvės atėmimo bausmę atlieka apie 8600 kalinių, iš jų – 350 moterų.

Irena ZUBRICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų