REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomeniniam judėjimui TAIP, vadovaujamam Vilniaus mero Artūro Zuoko, nepavyko įgyvendinti Seimo atgimimo idėjos ir surengti referendumo dėl Konstitucijos straipsnių pakeitimų, kuriais ribojama parlamentarų kadencijos trukmė, mažinamas jų skaičius, keičiama Seimo rinkimų data.

REKLAMA
REKLAMA

A. Zuoko ir jo bendražygių iniciatyvą per tris mėnesius parėmė beveik 125 tūkst. gyventojų.

REKLAMA

Referendumu norėta siekti, kad Seimo narys galėtų būti renkamas tik dvi kadencijas iš eilės, sumažinti Seimo narių skaičių iki 101 nario, Seimo nario kadenciją prailginti iki 5 metų, Seimo rinkimų datą iš rudens perketi į pavasarį, sumažinti Seimo narių padėjėjų skaičių, stiprinti frakcijų sekretoriatus ir panaikinti galimybę Seimo nariui vienu metu būti ir ministru.

Lietuvoje referendumui inicijuoti reikia 300 tūkst. parašų.

„Surinkti 300 tūkst. parašų pagal šiandieninį reguliavimą praktiškai yra neįmanoma“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, parašų rinkimas dėl šio referendumo atskleidė keletą spragų. Viena iš jų - norint pasisakyti už referendumą būtina turėti asmens dokumentą, o ne visi žmonės, ypač provincijoje, jį su savimi nešiojasi. Anot referendumo iniciatorių, pasisakant už referendumą pakaktų asmens vardo, pavardės, gimimo datos, adreso ir parašo. Parašų rinkimo terminas esąs per trumpas ir jis turėtų būti pratęstas dvigubai. Be to, nesudaroma galimybė pasirašyti internetu, o 300 tūkst. parašų skaičius yra neproporcingas ir per didelis dabartiniam Lietuvos gyventojų skaičiui.

A. Zuokas teigė nenuleisiąs rankų ir Konstitucijos 55, 56 ir 57 straipsnių pakeitimai būsią inicijuojami Seime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų