REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių sunkumų turintis savaitraštis „Atgimimas“ penktadienį nepasiekė skaitytojų. Tačiau žadama dar šią savaitę išspręsti problemas ir atnaujinti jo leidybą. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius tikina, kad nekomerciniam leidiniui reikalinga parama – savo ruožtu jis užsiprenumeravo leidinį ir papildomai pervedė 50 Lt paramos.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau vienintelį dalyką, kuris man daugelį metų nebuvo paslaptis –  „Atgimimas“ be Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo paramos ir apskritai rėmėjų komerciškai negalėjo sėkmingai veikti. Pats leidinį skaitau ir laikau, kad tai yra vienas iš pliuralizmui reikalingų leidinių, kuris palaiko pakankamai gerą lygmenį žurnalistikoje. Kiekvienas gali skirtingai paremti  – galima prenumeruoti arba tiesiogiai paremti. Tai pasiūliau draugams socialiniame tinkle. Kaip kas gali, kad prisidėtų prie leidinio gyvavimo“, – LRT.lt puslapiui dėstė D. Radzevičius.

REKLAMA

Kalbama, kad dar šią savaitę įvyks dalininkų susirinkimas ir bus sprendžiamos finansinės problemos, o savaitraščio leidyba gali būti atnaujinta dar šią savaitę, tačiau, pirmininko teigimu, net išsisprendus problemoms, parama nekomerciniam leidiniui nepamaišys. „Žinodamas, kad turėjo trumpalaikių problemų ir neišėjo laikraštis, puikiai suvokiu, kad tai reiškė vieną – šis leidinys neturi pilnos sąskaitos pinigų, kurių galėtų pasisemti rieškučiomis ir sumokėti kolegoms honorarus ar plačiau veikti“, – tikina D. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tokią paramą „Atgimimo“ redaktorius Ridas Jasiulionis teigė sužinojęs tik iš LRT.lt: „Dabar tik išgirdau, nebuvau girdėjęs. Žinoma, mes dėkingi Žurnalistų sąjungos pirmininkui už tokį simbolinį gestą, palaikymą. Aišku, tokią paramą priimam. Mes kiekviename numeryje skelbiam savo sąskaitą ir siūlome užsiprenumeruoti atgimimą. Galima paremti taip [prenumeruojant] arba tiesiogiai“, – sakė savaitraščio redaktorius.

Anot R. Jasiulionio, šiemet savaitraštis gavo gerokai mažesnę dotaciją iš Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo, todėl yra tam tikrų problemų, kurias dalininkai esą teigė išspręsiantys, o leidinys bus toliau ritmingai leidžiamas.

Savaitraštis „Atgimimas" yra pirmasis nuo sovietinės valdžios nepriklausomas Lietuvos savaitraštis, leidžiamas nuo1988-ųjų. Tiesa, finansinių sunkumų patyręs ir anksčiau.

Vytenis Radžiūnas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų