REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į Nacionalinę teismų administraciją prašydamas užkirsti kelią neteisėta veikla kurorte užsiimančių verslininkų galimiems piktnaudžiavimas bei užtikrinti, kad būtų vykdomas teisingumas.

REKLAMA
REKLAMA

Rašte Nacionalinės teismų administracijos direktoriui Kęstučiui Vaškevičiui Š. Vaitkus nurodė, jog Palangos miesto savivaldybės administracija šią vasarą ne kartą kreipėsi į teismus dėl Palangoje neteisėtai veikiančių atrakcionų, nelegalios reklamos ir kitų klausimų, tačiau iki šiol nėra priimtas nė vienas sprendimas. Apie susidariusią situaciją Š. Vaitkus informavo ir Prezidentę Dalią Grybauskaitę.

REKLAMA

„Atkreipiame dėmesį, kad kurortinis sezonas Palangoje yra trumpas - trunka tik tris vasaros mėnesius, ir būtent šiuo laikotarpiu užfiksuojama daugiausia pažeidimų. Pasibaigus vasarai pažeidėjai pašalina pažeidimus (nuima nelegalias reklamas, išveža neteisėtai pastatytus atrakcionus, atlaisvina savavališkai užimtą valstybinę žemę), tad rudenį priimami teismų sprendimai nebetenka prasmės. Tokia situacija kartojasi kiekvieną vasarą, taip neįvykdomas teisingumas", - pabrėžė Š. Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Palangos miesto savivaldybė birželio 27 d. ir liepos 4 d. kreipėsi į Palangos miesto apylinkės teismą su prašymu dviejuose sklypuose uždrausti atsakovui vykdyti atrakcionų veiklą ir įpareigoti išgabenti pramoginius įrenginius iš žemės sklypų. Tačiau iki šiol net nėra paskirta šios civilinės bylos nagrinėjimo data. Užuot šią bylą pradėjus nagrinėti iš esmės, Palangos miesto apylinkės teismas liepos 2 d. skyrė laikinąsias apsaugos priemones - priimta nutartis laikinai uždrausti vykdyti atrakcionų veiklą. Liepos 5 d. žemės savininkams įteiktas antstolio reikalavimas nutraukti atrakcionų veiklą. Liepos 12 d.. antstolis G. Kairys ir liepos 23 d. antstolė V. Daugirdienė kreipėsi į Palangos miesto apylinkės teismą dėl baudų skyrimo abiejuose sklypuose neteisėtą veiklą vykdančių sklypų savininkams, tačiau net ir baudos skyrimo klausimą teismas nusprendė nagrinėti tik rugsėjo viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Analogiška situacija Palangoje kartojasi kiekvieną vasarą: Palangos miesto apylinkės teismas gauna skundus dėl vasarą vykdomos neteisėtos veiklos, jie nagrinėjami praėjus vasarai, kai tos veiklos jau nebelieka.

„Toks visuomenei reikšmingų civilinių bylų nagrinėjimo vilkinimas leidžia pažeidėjams nepaisyti teisėtų Savivaldybės reikalavimų. Kartu menkinamas ir teismų autoritetas", - pabrėžia Palangos meras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų